Chutné, krehké a šťavnaté kuracie rezne na francúzsky spôsob. Príprava je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla.
Budeme potrebovať:
4 ks – kuracie stehná
3 ks – vajcia
4 lyžice – kyslá smotana
4 lyžice – hladká múka
3 strúčiky – cesnak
soľ a korenie
pažítka na zdobenie
petržlenová vňať
olej na vyprážanie
Postup:
1.
Kuracie stehná očistíme, umyjeme a dôkladne vysušíme.
2.
Vykostené stehná nakrájame na malé kúsky, ktoré osolíme a okoreníme.
3.
Pridáme prelisovaný cesnak, rozmiešané vajíčka, kyslú smotanu, petržlen a hladkú múku. Spracujeme jednotnú hmotu.
4.
Na panvici rozpálime olej a lyžicou vrstvíme menšie rezne, ktoré smažíme z oboch strán do zlata.
5.
Čím menšie kúsky mäsa budete mať, tým lepšie sa chute prepoja a rezne budú chutnejšie a jemnejšie
Leave a Reply