Strapaté francúzske kuracie rezne – skvelý tip na nedeľný obed!

Chutné, krehké a šťavnaté kuracie rezne na francúzsky spôsob. Príprava je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla.

Budeme potrebovať:

4 ks – kuracie stehná
3 ks – vajcia
4 lyžice – kyslá smotana
4 lyžice – hladká múka
3 strúčiky – cesnak
soľ a korenie
pažítka na zdobenie
petržlenová vňať
olej na vyprážanie

Postup:

1.

Kuracie stehná očistíme, umyjeme a dôkladne vysušíme.

2.

Vykostené stehná nakrájame na malé kúsky, ktoré osolíme a okoreníme.

3.

Pridáme prelisovaný cesnak, rozmiešané vajíčka, kyslú smotanu, petržlen a hladkú múku. Spracujeme jednotnú hmotu.

4.

Na panvici rozpálime olej a lyžicou vrstvíme menšie rezne, ktoré smažíme z oboch strán do zlata.

 

5.

Čím menšie kúsky mäsa budete mať, tým lepšie sa chute prepoja a rezne budú chutnejšie a jemnejšie

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*