Orechový tunel s piškótami – každý, kto ho ochutnal, si hneď pýtal recept!

Ingrediencie:

Na prípravu budeme potrebovať:

200 g sušienok,
200 g mletých vlašských orechov,
100 g čokolády na varenie,
100 g pr. cukru,
125 g masla,
1 pomaranč.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

750 ml mlieka,
7 PL kr. cukru,
6 PL kukuričného škrobu,
125 g masla,
200 g čokolády na varenie,
100 g bielej čokolády,
dlhé detské piškóty.


POSTUP:

 Krok 1  
Sušienky si rozmixujeme alebo rozdrvíme pomocou valčeka na cesto. Pridáme cukor, orechy a nastrúhanú pomarančovú kôru. Maslo si rozpustíme, pridáme čokoládu a za stáleho miešania spojíme. Keď máme čokoládu roztopenú, pridáme pomarančovú šťavu a poriadne premiešame. Takto pripravenú hmotu prilejeme ešte horúcu do sušienok, spojíme a necháme vychladnúť.

 Krok 2  
Pripravíme si formu srnčieho chrbta dlhú cca 27 cm a vysypeme ju orechami.

Pokračovanie na druhej strane >

Written By
More from Redakcia
Recept na neskutočne chutné šľahačkové veterníky. Lepšie ste nejedli!
Skvelý recept, ktorý ma naučila našs cukrárka z dediny. Jej veterníky boli...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *