Milujete tavené syry či smotanové nátierky? Potom je tu recept, ktorý Vás očarí a budete ho robiť s menšími obmenami stále dokola. Dá sa pripraviť v rôznych chuťových prevedeniach a zamiluje si ho celá rodina. Pritom Vám k nemu celkom postačí pol kila tvarohu.
Čo budete potrebovať?
- 500 g tučného hrudkovitého tvarohu
- 1 vajce
- 1 lyžičku sódy
- 100 g masla
- soľ podľa chuti
Ako na to?
Malý hrniec do polovice naplňte vodou a prikryte, kým voda nezačne vrieť. Medzitým si pripravte tvaroh. Tvaroh zmiešajte v kovovej miske s vajcom a sódou a dobre premiešajte. Nechajte si rozpustiť maslo a pridajte ho k tvarohu, vymiešajte hladkú hmotu podobnú cestu. Sódu pridávame do tvarohu preto, aby sa roztavil. Bez nej by zostal tuhý aj keby ste ho varili celý týždeň. Práve sóda zaistí taviteľnosť a elasticitu výsledného produktu.
Pokračovanie na druhej strane >
1 2
Leave a Reply