Domáca nátierka z TVAROHU, ktorá vám nahradí aj vynikajúci chlieb so šunkou. My ju robievame každý víkend a vždy nám pár dní vydrží…

Milujete tavené syry či smotanové nátierky? Potom je tu recept, ktorý Vás očarí a budete ho robiť s menšími obmenami stále dokola. Dá sa pripraviť v rôznych chuťových prevedeniach a zamiluje si ho celá rodina. Pritom Vám k nemu celkom postačí pol kila tvarohu.

Čo budete potrebovať?

  • 500 g tučného hrudkovitého tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 lyžičku sódy
  • 100 g masla
  • soľ podľa chuti

Ako na to?

Malý hrniec do polovice naplňte vodou a prikryte, kým voda nezačne vrieť. Medzitým si pripravte tvaroh. Tvaroh zmiešajte v kovovej miske s vajcom a sódou a dobre premiešajte. Nechajte si rozpustiť maslo a pridajte ho k tvarohu, vymiešajte hladkú hmotu podobnú cestu. Sódu pridávame do tvarohu preto, aby sa roztavil. Bez nej by zostal tuhý aj keby ste ho varili celý týždeň. Práve sóda zaistí taviteľnosť a elasticitu výsledného produktu.

Pokračovanie na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*