Plnená paprika podľa našej babičky: Tento recept sa v našej rodine traduje už viac ako 30 rokov! Tajomstvo spočíva v…

Plnenú papriku sa oplatí robiť v lete, keď sú na trhu naše voňavé papriky. Tie dodajú paradajkovej omáčke tú správnu chuť a vôňu.

Budete potrebovať:

400 g mletého bravčového mäsa

1 vajce

1 cibuľa

200 g ryže

soľ a korenie podľa chuti

120 g paradajkového pretlaku

1 liter vody (približne)

1 ČL práškového cukru

4 ČL hrubej múky

4 PL slnečnicového oleja

4-5 stredne veľkých paprík

1 ČL mletej červenej papriky

Postup prípravy:

Celé papriky umyte, osušte, odkrojte vrch od stonky a vydlabte zrniečka. Pripravené papriky odložte nabok a pripravte si mäsovú plnku. Cibuľu nasekajte nadrobno, pridajte mleté mäso, premytú ryžu, vajce, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Zmes natesno naplňte do vydlabaných paprík a z mäsovej zmesi, čo vám ostala, vyšúľajte guľky.

Pokračovanie na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*