Ak milujete halušky, je tento recept priamo pre Vás! Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom

Dnes máme pre vás špeciálny recept! Ak máte radi halušky a kuracie mäso tak ten recept je pre vás ako stvorený. Halušky sú vylepšené o špenát, čo im pridá nielen na chuti a vzhľade, ale je to aj zdravšou alternatívou ku klasickým haluškám. K tomu všetkému ak máte radi cesnak, všetko je preliate lahodnou cesnakovou omáčkou. Zaručujeme Vám, že po tomto recepte sa bude zalizovať až za ušami!

Budeme potrebovať:

Na halušky

1 kg zemiakov

2 vajcia

500 g polohrubej múky alebo krupice

500 g špenátu (mrazeného)

1 polievková lyžica soli

Na omáčku

800 g kuracích pŕs

3 polievkové lyžice masla

200 ml kyslej smotany

400 ml smotany na šľahanie

1 polievková lyžica hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

Postup:

Najprv si očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a necháme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a potom roztlačíme tak, aby sme v nich nenechali žiadne hrudky.  Predtým, ako budeme pokračovať v príprave halušiek ich necháme úplne vychladnúť. Mrazený špenát necháme rozmraziť a je dôležité ho poriadne vyžmýkať. Zbavte sa všetkej prebytočnej tekutiny, ktorá je v tomto recepte na škodu.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*