Aj vy si ich radi kupujete? Máme pre vás super správy!

Šampiňóny sú veľmi žiadaným produktom, no málokto ich vie pripraviť tak, aby si po naložení na tanier zachovali čo najviac živín. Teraz sa pozrime, ako urobiť hubovú pochúťku tak, aby zostala vynikajúca nielen jej chuť, ale aj nutričná hodnota.

Ako dlho ich varíme?

Na jednej strane závisí od kondície huby, či chceme pripraviť čerstvú alebo mrazenú verziu. Ak sú čerstvé, vložte huby na 7 minút do hrnca s vriacou vodou, vo variči by ste ich mali variť len 5 minút, aby si zachovali živiny. Ak sa pripravujú v parnom hrnci, hubám stačí 10 minút.

Zmrazené huby sa musia najskôr rozmraziť, potom umyť a potom ich vložiť na 3 minúty do vriacej vody.

Blahodarné účinky

Varené šampiňóny sú výborné na zmiernenie príznakov zápchy a reguláciu tráviacich procesov. Škrob v hubách je skvelým zdrojom živín pre prospešné črevné baktérie, a tak môžeme prispieť k udržaniu zdravia črevného systému.

Vedci z Pennsylvánskej univerzity zistili, že huby obsahujú 12-krát viac antioxidantu L-Ergotioneínu ako pšeničné klíčky alebo kuracia pečeň. To znamená, že huby sú jednou z najlepších potravín na posilnenie imunity.

Na univerzite Hanyang v Južnej Kórei zistili, že šanca na rozvoj rakoviny prsníka a rakoviny prostaty klesá s konzumáciou húb. Podľa odborníkov je huba rovnako účinná ako zelený čaj bohatý na antioxidanty.

Zdieľajte tento príspevok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*