Ak aj vy milujete palacinky, vyskúšajte recept nižšie. Sú trochu iné ako bežné palacinky, ale je to veľmi jednoduché a cesto je neuveriteľné vzdušné.

V dnešnej dobe sa dajú palacinky pripraviť s nespočetnými príchuťami a plnkami. Experimentálne kuchárky a gazdinky dokážu vytvoriť veľmi špeciálne verzie.

Azda najlepšia verzia palacinky je vzdušná s dierkovým cestom. Ak aj vy milujete palacinky, vyskúšajte recept nižšie. Je to trochu iné ako bežné palacinky, ale je to veľmi jednoduché a cesto je vzdušné.

Ingrediencie:

  • 1 šálka prírodného jogurtu alebo kyslého mlieka
  • 1 vajce
  • 1 šálka hl.múky
  • ⅓ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 polievková lyžica oleja
  • ½ šálky horúcej vody
  • 1 polievková lyžica cukru
  • ⅓ lyžičky soli

Príprava:

  1. Jogurt, vajcia, cukor, soľ a múku dáme do misy a dôkladne premiešame. Dbajte na to, aby hmota nebola hrudkovitá, preto ju len pomaly a vytrvalo miešajte.
  2. Zmiešajte sódu bikarbónu s vriacou vodou a potom ju rýchlo nalejte do cestovín. Miešajte, kým sa nestane hladkou, krémovou hmotou.
  3. Hmotu odstavte na desať minút a nechajte odležať.
  4. Potom do hmoty vmiešame olej.
  5. Potom palacinky opečte na rozohriatej, olejom potretej panvici.

Ak ste ho ešte neskúšali, pre zaujímavosť si doň pripravte slanú plnku. Palacinky so špenátom patria medzi naše obľúbené a deti ich vždy milujú, aj keď sa špenátu zďaleka vyhýbali. Naplniť ich však môžete aj sladkou plnkou alebo jesť len také čisté bez plnky. Sú výborné.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento super recept zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*