V dnešnej dobe sa dajú palacinky pripraviť s nespočetnými príchuťami a plnkami. Experimentálne kuchárky a gazdinky dokážu vytvoriť veľmi špeciálne verzie.
Azda najlepšia verzia palacinky je vzdušná s dierkovým cestom. Ak aj vy milujete palacinky, vyskúšajte recept nižšie. Je to trochu iné ako bežné palacinky, ale je to veľmi jednoduché a cesto je vzdušné.
Ingrediencie:
- 1 šálka prírodného jogurtu alebo kyslého mlieka
- 1 vajce
- 1 šálka hl.múky
- ⅓ lyžičky sódy bikarbóny
- 1 polievková lyžica oleja
- ½ šálky horúcej vody
- 1 polievková lyžica cukru
- ⅓ lyžičky soli
Príprava:
- Jogurt, vajcia, cukor, soľ a múku dáme do misy a dôkladne premiešame. Dbajte na to, aby hmota nebola hrudkovitá, preto ju len pomaly a vytrvalo miešajte.
- Zmiešajte sódu bikarbónu s vriacou vodou a potom ju rýchlo nalejte do cestovín. Miešajte, kým sa nestane hladkou, krémovou hmotou.
- Hmotu odstavte na desať minút a nechajte odležať.
- Potom do hmoty vmiešame olej.
- Potom palacinky opečte na rozohriatej, olejom potretej panvici.
Ak ste ho ešte neskúšali, pre zaujímavosť si doň pripravte slanú plnku. Palacinky so špenátom patria medzi naše obľúbené a deti ich vždy milujú, aj keď sa špenátu zďaleka vyhýbali. Naplniť ich však môžete aj sladkou plnkou alebo jesť len také čisté bez plnky. Sú výborné.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento super recept zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply