Jednou z najužitočnejších zelenín pre pečeň je cvikľa, ktorá má veľmi silný detoxikačný a regeneračný účinok.
Keďže naša pečeň je jedným z našich najdôležitejších orgánov, odporúča sa, aby sme jej správnemu fungovaniu a zdraviu venovali maximálnu pozornosť.
Ak naša pečeň nepracuje dobre, nedokáže odfiltrovať toxíny a po čase musíme čeliť rôznym chorobám.
Obsahuje veľa horčíka, vápnika, železa, draslíka, vitamínu C, fosforu, mangánu, betakaroténu a vitamínov skupiny B. Cvikľa má silný ochranný účinok na pečeň a stimuluje funkciu pečene.
Ak pravidelne konzumujeme cvikľovú šťavu, môžeme výrazne spomaliť postup chronických ochorení pečene. Môže byť veľmi účinná aj v prípade stukovatenia pečene.
Pripravte si čerstvú cvikľovú šťavu a pravidelne ju konzumujte!
Ingrediencie:
- 1 veľká cvikľa
- 1 mrkva
- 1 pol citróna
Príprava:
Cvikľu a mrkvu dôkladne umyte a potom ošúpte. Ak sa nám podarilo zohnať biozeleninu, nemusíme ju šúpať, najmä ak je čerstvá. Nakrájajte ju na menšie kúsky, potom vložte do odšťavovača.
Na záver pridáme citrónovú šťavu a ak je šťavy málo, môžeme pridať aj trochu vody. Konzumujte jednu porciu každý deň a potom sa určite nebudete musieť obávať o zdravie svojej pečene.
Leave a Reply