Ak by ste cvikľu konzumovali týmto spôsobom, v pečeni by neboli žiadne toxíny a nemali by ste žiadne zdravotné problémy!

Jednou z najužitočnejších zelenín pre pečeň je cvikľa, ktorá má veľmi silný detoxikačný a regeneračný účinok.

Keďže naša pečeň je jedným z našich najdôležitejších orgánov, odporúča sa, aby sme jej správnemu fungovaniu a zdraviu venovali maximálnu pozornosť.

Ak naša pečeň nepracuje dobre, nedokáže odfiltrovať toxíny a po čase musíme čeliť rôznym chorobám.

Obsahuje veľa horčíka, vápnika, železa, draslíka, vitamínu C, fosforu, mangánu, betakaroténu a vitamínov skupiny B. Cvikľa má silný ochranný účinok na pečeň a stimuluje funkciu pečene.

Ak pravidelne konzumujeme cvikľovú šťavu, môžeme výrazne spomaliť postup chronických ochorení pečene. Môže byť veľmi účinná aj v prípade stukovatenia pečene.

Pripravte si čerstvú cvikľovú šťavu a pravidelne ju konzumujte!

Ingrediencie:

  • 1 veľká cvikľa
  • 1 mrkva
  • 1 pol citróna

Príprava:

Cvikľu a mrkvu dôkladne umyte a potom ošúpte. Ak sa nám podarilo zohnať biozeleninu, nemusíme ju šúpať, najmä ak je čerstvá. Nakrájajte ju na menšie kúsky, potom vložte do odšťavovača.

Na záver pridáme citrónovú šťavu a ak je šťavy málo, môžeme pridať aj trochu vody. Konzumujte jednu porciu každý deň a potom sa určite nebudete musieť obávať o zdravie svojej pečene.

Ak sa Vám tento článok páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*