Ak by ste takto jedli červenú repu, nemali by ste v pečeni žiadne toxíny a žiadne zdravotné problémy!

Červená repa je jednou z najpriaznivejších druhov zeleniny pre pečeň s veľmi silným detoxikačným a regeneračným účinkom. Keďže naša pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov, odporúča sa maximálne dbať na jej správne fungovanie a zdravie.

Ak naša pečeň nefunguje správne, nedokáže odfiltrovať toxíny a časom sa môžeme stretnúť s rôznymi ochoreniami. Červená repa je veľmi bohatá na horčík, vápnik, železo, draslík, vitamín C, fosfor, mangán, betakarotén a vitamín B. Červená repa má silný ochranný účinok na pečeň a stimuluje jej funkciu.

Pri pravidelnej konzumácii môže červená repa výrazne spomaliť progresiu chronických ochorení pečene. Červená repa môže byť veľmi účinná aj v prípadoch stukovatenia pečene.

Pripravte si čerstvú šťavu z červenej repy a pravidelne ju konzumujte.

Zloženie:

  • 1 veľká červená repa
  • 1 mrkva
  • 1 citrón

Príprava:

  1. Dôkladne umyte červenú repu a mrkvu a ošúpte ich. Ak máte bio zeleninu, nemusíte ju šúpať, najmä ak je čerstvá.
  2. Nakrájajte ich na malé kúsky a vložte do odšťavovača. Na konci pridajte citrónovú šťavu a ak nemáte dostatok šťavy, môžete pridať ešte trochu vody.
  3. Každý deň zjedzte jednu porciu a potom sa nebudete musieť obávať o zdravie svojej pečene.
Podeľte sa o túto radu aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*