Bohužiaľ, počas obdobia vírusového prechladnutia je nevyhnutné, aby ste neochoreli. Akokoľvek sa snažíme chrániť svoje telo, chrípka môže zasiahnuť aj ten najsilnejší imunitný systém. V dnešnej dobe si väčšina ľudí myslí, že musia jesť všetko, z čoho môžu rýchlo získať energiu, bez ohľadu na to, čo to je, musí to byť pre telo dobré.
- Ide o veľký omyl, pretože konzumácia niektorých potravín počas chrípkovej sezóny môže spôsobiť oveľa viac škody, ako si myslíte.
Ak jete nesprávne potraviny, môže sa zvýšiť hladina cukru v krvi, čo môže spomaliť samoliečebné procesy v tele. Zápal môže byť v tomto období taký intenzívny, že môže viesť ku komplikáciám.
Pozrime sa, ktorým potravinám a nápojom sa v tomto období vyhnúť!
- Toasty
Ak máte toasty naozaj radi a máte na ne chuť, nerobte ich z bieleho chleba, ale z celozrnného. - Mliečne výrobky
Hoci neexistujú žiadne vedecké dôkazy o tom, že by mliečne výrobky neboli v období chrípky a prechladnutia prospešné. Ak po konzumácii mliečnych výrobkov pociťujete akékoľvek negatívne vedľajšie účinky, na niekoľko dní na tieto výrobky zabudnite. Ak to však nie je váš prípad, pokojne ich jedzte: mlieko, syr alebo jogurt sú bohaté na vápnik a vitamín D, ktoré pomáhajú v boji proti ochoreniu a ak užívate antibiotiká, odporúča sa užívať aj probiotiká, aby sa potlačili ich nepriaznivé účinky. - Sladké nápoje
Sladké, sýtené nápoje prekysľujú organizmus, čo môže prispievať k vzniku zápalov, ale môže tiež spomaľovať samoliečebné procesy organizmu. Čaj je jednou z najlepších možností, ale podľa odborníkov je ešte lepšou voľbou nesýtená minerálna voda. - Alkohol
Starí ľudia a ľudová medicína síce veria, že domáca pálenka robí v tomto období zázraky, čo je čiastočne pravda, ale maximálne len malý pohárik. V tomto období sa vyhýbajte konzumácii alkoholu, pretože môže nielen dehydrovať telo, ale aj zvyšovať zápal.
Leave a Reply