Pre väčšinu z nás je konzumácia steakov a hamburgerov, okrem iného, jedlami, ktorým je ťažké odolať. Je zrejmé, že mäso obsahuje veľké množstvo prírodných chemických toxínov a nasýtených tukov, ktoré môžu sťažiť trávenie.
Nadmerná spotreba môže preto v budúcnosti viesť k vážnym následkom.
Tu je niekoľko varovných signálov, že váš tráviaci systém nespracováva mäso veľmi dobre.
# 9. Zápcha
Zápcha je výsledkom vysokého železa, ktoré sa bežne získava z červeného mäsa (bravčové, jahňacie alebo hovädzie).
# 8. Neustály pocit hladu
Ak pociťujete hlad neustále, dokonca aj po jedle, znamená to, že máte v tele priveľa bielkovín. Keď nemáte sacharidy, hladina cukru v krvi výrazne klesá. Preto sa cítite hladní.
# 7. Tmavé kruhy okolo očí
Kruhy okolo očí sú spôsobené zlým trávením mäsa. Poruchy trávenia často vedú k tvorbe určitých protilátok, ktoré pomáhajú eliminovať cudzorodé látky. Výsledkom je reakcia, ktorá vytvára tmavé kruhy pod očami.
# 6. Vysoký krvný tlak
Mäso obsahuje vysoké hladiny sodíka. Je to vďaka ochucovadlám, konzervačným látkam a soli, ktoré sa do mäsa pridávajú pri varení alebo spracovaní. Nadmerná konzumácia môže viesť k hypertenzii.
# 5. Zápach z úst a telesný zápach
Keď má vaše telo problémy s trávením mäsa, vždy to vedie k telesnému pachu a zlému dychu.
# 4. Slabý imunitný systém
Váš imunitný systém je silne ovplyvnený prírodným cukrom (Neu5Gc), ktorý sa nachádza v červenom mäse. Takže máte tendenciu byť neustále chorý.
# 3. Únava
Cítite sa po zjedení mäsa unavený alebo letargický? Je to preto, že vaše telo netrávi mäso správne.
#2. Nevoľnosť
Toto je bežný príznak poruchy trávenia mäsa. Môže to však byť aj vážny príznak reakcie na niektoré baktérie nachádzajúce sa v mäse. Ak súčasne pociťujete aj kŕče, ihneď vyhľadajte pomoc lekára.
# 1. Nadúvanie
Pre náš tráviaci systém je ťažšie „rozložiť“ jedlo, čo vedie k nadúvaniu.
Podeľte sa o tento článok aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply