Potravinársky priemysel neustále prináša na trh inovácie, a tak si môžeme myslieť, že to, čo sme doteraz jedli, je nezdravé a mali by sme radšej konzumovať najnovšiu ponuku. Takto prišiel do módy napríklad margarín namiesto masla a takto sme začali konzumovať bezkalorické potraviny.
Vďaka šikovným marketingovým kampaniam jeme všetko, čo je propagované ako čo i len trochu zdravšie, a už nás nebaví zisťovať, čo daná potravina obsahuje.
Nižšie by sme okrem iného chceli vyvrátiť široko rozšírený mylný názor, že kuracia koža je nezdravá a nemala by sa jesť.
Je kuracia koža zdravá alebo nezdravá?
Aj keď boli odborníci na výživu svojho času veľmi proti konzumácii kuracej kože, ktorá bola označovaná ako tučná, teraz sa táto mylná predstava vyvrátila.Kuracia koža obsahuje prevažne zdravé nenasýtené mastné kyseliny, a preto dokáže dokonca znižovať hladinu cholesterolu a krvný tlak.
Obsahuje kuracia koža príliš veľa kalórií?
Zdravé stravovanie nestojí alebo zlyháva len na tom, koľko kalórií do tela vložíme.Je veľmi dôležité venovať pozornosť tomu, koľko živín obsahuje naše jedlo.Je zbytočné piť 0-kalorickú kolu na raňajky, ak nemá žiadnu nutričnú hodnotu.
Kožu z kurčaťa pokojne zjete, keďže obsahuje len 45 kalórií.
Máme piecť alebo variť kura s kožou?
Ak je kura pripravené s kožou, bude oveľa chutnejšie a rôzne koreniny budú takto efektívnejšie.Pozrime sa na niektoré koreniny, ktoré sa ku kuraciemu mäsu hodia a majú silné zdravotné benefity.
kurkuma – protizápalová
bazalka – pôsobí protizápalovo a pomáha predchádzať cukrovke
kajenské korenie – stimuluje trávenie
cesnak – posilňuje imunitný systém
rozmarín – antioxidant
Ak vás článok zaujal, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply