Už naše staré mamy vedeli o pozitívnych zdravotných účinkoch zelených vlašských orechov, a preto ich využívali pri rôznych chorobách.
V minulosti nebol takmer žiadny dvor, kde by nebol aspoň jeden orech.
Pozrime sa na zdravotné účinky vlašských orechov!
Znižuje riziko vzniku srdcových ochorení
-veľmi vysoký obsah vápnika, železa, zinku, draslíka, vitamínov A, B a E môže preto zohrávať dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravia srdca a kostného systému. Vďaka obsahu antioxidantov reguluje hladinu cholesterolu a krvný tlak.
Proti žalúdočným ťažkostiam
– 5 polievkových lyžíc škrupín zeleného vlašského orecha namočte do 300 ml vody a nechajte 10 hodín lúhovať. Potom prefiltrujte a varte 5 minút. Táto zmes je veľmi účinná pri žalúdočných ťažkostiach a črevných infekciách.
Proti bradaviciam
-potierajte postihnuté miesto niekoľkokrát denne škrupinkami zelených vlašských orechov. Po chvíli bradavica vyschne a prejde sama.
Proti infekciám močových ciest
-odporúča sa pri infekciách močových ciest, kašli, rôznych kožných ochoreniach a kŕčových žilách
Detoxikuje pečeň
-10 väčších vlašských orechov nasekajte na kúsky, namočíme na 20 dní do litra liehu. Orechy vyhoďte a do vzniknutej šťavy pridajte tri klinčeky, pol lyžičky škorice, pol kila cukru, kôru z pomaranča a 1 liter vody.
Vezmite jednu polievkovú lyžicu tejto zmesi po hlavnom jedle po dobu jedného mesiaca.
Zdieľajte článok aj so vojimi priateľmi.
Leave a Reply