Ako pripraviť dokonalého moriaka? Tieto triky sú na nezaplatenie!

Ak chcete, aby váš moriak na stole vyzeral rovnako dobre ako chutil, je čas naučiť sa tajomstvá “veľkých”.

Ak vyskúšate tieto triky, váš moriak sa určite upečie, zostane chrumkavý, ale pritom jemný a bude chutiť božsky!

1. Keď dáte morku do rúry, prikryte ju alobalom a asi 40 minút pred koncom pečenia ho odstráňte a mäso upečte do červena. Počas pečenia mäso často prelievajte výpekom, aby ste dosiahli skutočne chutný výsledok.

2. Počas varenia mäso pravidelne polievajte šťavou, aby bolo mäso chutnejšie a aromatickejšie.

3. Morčacie prsia sú veľmi suché mäso, preto je dôležité pridať tekutinu. Najlepšie chutí, keď sa varí s bielym vínom.

4. Mäso je upečené, keď do najhrubšej časti zapichnete tenký nôž a keď z neho vyteká číra tekutina, je moriak hotový. Ak je stále červené, musíte ho variť dlhšie!

5. Koreniny: Škorica sa hodí k pečenému moriakovi, ale len s mierou, pretože toto sladké korenie má veľmi intenzívnu chuť.

6. Ochuťte moriaka pomarančom! Sladká chuť robí mäso ešte lahodnejším!

Podeľte sa o tieto triky aj so svojimi priateľmi. Nie každý o nich vie :)..

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*