Ak chcete, aby váš moriak na stole vyzeral rovnako dobre ako chutil, je čas naučiť sa tajomstvá “veľkých”.
Ak vyskúšate tieto triky, váš moriak sa určite upečie, zostane chrumkavý, ale pritom jemný a bude chutiť božsky!
1. Keď dáte morku do rúry, prikryte ju alobalom a asi 40 minút pred koncom pečenia ho odstráňte a mäso upečte do červena. Počas pečenia mäso často prelievajte výpekom, aby ste dosiahli skutočne chutný výsledok.
2. Počas varenia mäso pravidelne polievajte šťavou, aby bolo mäso chutnejšie a aromatickejšie.
3. Morčacie prsia sú veľmi suché mäso, preto je dôležité pridať tekutinu. Najlepšie chutí, keď sa varí s bielym vínom.
4. Mäso je upečené, keď do najhrubšej časti zapichnete tenký nôž a keď z neho vyteká číra tekutina, je moriak hotový. Ak je stále červené, musíte ho variť dlhšie!
5. Koreniny: Škorica sa hodí k pečenému moriakovi, ale len s mierou, pretože toto sladké korenie má veľmi intenzívnu chuť.
6. Ochuťte moriaka pomarančom! Sladká chuť robí mäso ešte lahodnejším!
Podeľte sa o tieto triky aj so svojimi priateľmi. Nie každý o nich vie :)..
Leave a Reply