Ak patríte k veľkým milovníkom sacharidov, pravdepodobne vyroníte slzu zakaždým, keď musíte vyhodiť kúsok chleba, pretože už nie je dostatočne čerstvý. Je to veľmi smutné, ale zároveň niečo, čo už nikdy nemusíte zažiť.
Neostáva vám nič iné, len využiť mrazničku a udržať chlieb čerstvý aj 6 mesiacov. Vieme, čo si myslíte. Pravdepodobne už roky používate metódu zmrazovania chleba. Musíme vám však povedať, že výsledky bývajú dosť depresívne.
Chlieb sa do mraziaceho boxu zvyčajne ukladá vo vlastnom obale alebo v slabom nylonovom vrecúšku, ktoré ho v mrazničke pokrčí. Nie je to veľmi lákavé.
Ako správne zamraziť svoj obľúbený chlieb?
Teraz, keď už viete, ako nemraziť chlieb, je čas naučiť sa, ako zachovať jeho najlepšiu konzistenciu a chuť. Pravidlo číslo jeden pri zmrazovaní chleba je krájať ho do 24 hodín po vybratí z obalu. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak si ráno kúpite čerstvý chlieb v miestnej pekárni a hneď po príchode domov ho rozkrojíte na polovicu.
Potom vytiahnite svoju obľúbenú formu na pečenie, na kovový povrch položte papier na pečenie, potom naň poukladajte plátky chleba v rade za sebou a vložte do mrazničky. Nemusíte ho zakrývať. Chlieb v nej nechajte, kým úplne nezmrzne. Ak je tvrdý, môžete ho dať do dobre pretrepaného vrecka na mrazenie.
Po vložení plátkov chleba do vrecka ich položte na kuchynský stôl a uistite sa, že ste z nich vytlačili čo najviac vzduchu. Vrecká pevne uzavrite a môžete ich uložiť do mrazničky, kým ich nepoužijete.
Keď budete mať nabudúce chuť na chlieb, jednoducho vyberte z mrazničky toľko, koľko chcete zjesť. Môžeme vám povedať, že najlepšie výsledky dosiahnete, ak ich necháte rozmraziť pri izbovej teplote, ale ak sa chcete ponáhľať, môžete ich dať do hriankovača. Jednoduché…
Leave a Reply