- Viedenský rezeň, lahodné jedlo rakúskej gastronómie, ktoré vrelo odporúčame. V riadkoch nižšie vám prezradíme, aké je tajomstvo prípravy tejto pochúťky a s akou oblohou ju môžete jesť, aby vám nepadla ťažko na žalúdok.
Ingrediencie pre recept na viedenský rezeň:
- štyri plátky chudého bravčového mäsa;
- dve vajcia;
- 50 mililitrov mlieka;
- štyri lyžice hl.múky;
- 5 lyžíc strúhanky;
- 25 gramov masla;
- 100 mililitrov slnečnicového oleja;
- soľ a korenie podľa chuti.
Spôsob prípravy:
- Viedenský rezeň je pomerne jednoduchý na prípravu, takže si musíte dávať veľký pozor len na to, ako ingrediencie spojíte a ako dlho ho necháte na ohni.
- Prvým krokom, ktorý je nevyhnutný pri príprave tohto receptu, je rozklepanie plátkov mäsa tĺčikom, kým nebudú jednotné, ploché, aby sa dali ľahšie prejsť cez vajcia a múku.
- Pripravte si tri misky s ingredienciami, ktoré použijete: prvá musí obsahovať múku, druhá rozšľahané vajcia s mliekom a tretia so strúhankou.
- Na panvici rozpustíme maslo spolu so slnečnicovým olejom. Pred vložením mäsa do panvice prejdite v tomto poradí do múky, vajec s mliekom a strúhanky. Plátky je dôležité najprv namočiť do múky, aby sa vajíčka dobre prilepili na kúsky mäsa.
- Potom, keď sa maslo a olej na panvici roztopia, položte dva plátky mäsa naraz, nechajte medzi nimi priestor. Netlačte ich príliš tesne. Toto je najjednoduchšia časť receptu.
- Otočte ich z oboch strán, keď si všimnete, že sú dostatočne opečené. Mali by ste získať kôrku, ktorá má odtieň tmavo oranžovej až zlatistej farby.
Viedenský rezeň možno jesť s obyčajnými zemiakmi, kapustovým šalátom alebo zeleninovým šalátom. Je to všestranný recept. Je vhodné vyhnúť sa konzumácii rezeň s ťažkými, tučnými prílohami, pretože to znamená pre vaše telo kalorickú bombu.
Keďže rezne sú už vyprážané na masle a oleji, bolo by vhodné sa hranolkám v tejto kombinácii vyhnúť.
Leave a Reply