Autentický viedenský rezeň. Tajomstvo rakúskych gazdiniek!

  • Viedenský rezeň, lahodné jedlo rakúskej gastronómie, ktoré vrelo odporúčame. V riadkoch nižšie vám prezradíme, aké je tajomstvo prípravy tejto pochúťky a s akou oblohou ju môžete jesť, aby vám nepadla ťažko na žalúdok.
Ingrediencie pre recept na viedenský rezeň:
  • štyri plátky chudého bravčového mäsa;
  • dve vajcia;
  • 50 mililitrov mlieka;
  • štyri lyžice hl.múky;
  • 5 lyžíc strúhanky;
  • 25 gramov masla;
  • 100 mililitrov slnečnicového oleja;
  • soľ a korenie podľa chuti.

Spôsob prípravy:
  • Viedenský rezeň je pomerne jednoduchý na prípravu, takže si musíte dávať veľký pozor len na to, ako ingrediencie spojíte a ako dlho ho necháte na ohni.

  1. Prvým krokom, ktorý je nevyhnutný pri príprave tohto receptu, je rozklepanie plátkov mäsa tĺčikom, kým nebudú jednotné, ploché, aby sa dali ľahšie prejsť cez vajcia a múku.
  2. Pripravte si tri misky s ingredienciami, ktoré použijete: prvá musí obsahovať múku, druhá rozšľahané vajcia s mliekom a tretia so strúhankou.
  3. Na panvici rozpustíme maslo spolu so slnečnicovým olejom. Pred vložením mäsa do panvice prejdite v tomto poradí do múky, vajec s mliekom a strúhanky. Plátky je dôležité najprv namočiť do múky, aby sa vajíčka dobre prilepili na kúsky mäsa.
  4. Potom, keď sa maslo a olej na panvici roztopia, položte dva plátky mäsa naraz, nechajte medzi nimi priestor. Netlačte ich príliš tesne. Toto je najjednoduchšia časť receptu.
  5. Otočte ich z oboch strán, keď si všimnete, že sú dostatočne opečené. Mali by ste získať kôrku, ktorá má odtieň tmavo oranžovej až zlatistej farby.

Viedenský rezeň možno jesť s obyčajnými zemiakmi, kapustovým šalátom alebo zeleninovým šalátom. Je to všestranný recept. Je vhodné vyhnúť sa konzumácii rezeň s ťažkými, tučnými prílohami, pretože to znamená pre vaše telo kalorickú bombu.

Keďže rezne sú už vyprážané na masle a oleji, bolo by vhodné sa hranolkám v tejto kombinácii vyhnúť.

Prajeme dobrú chuť! 🙂
Podeľte sa o tento recept na viedenský rezeň aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*