Babičkin marhuľový koláč: Rýchly a jednoduchý recept, ktorý musíte vyskúšať!

Ingrediencie:
  • 400 g polohrubej múky
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 175 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
  • 2 balíčky prášku do pečiva
  • kôra z 1 citróna
  • 1 plechovka marhuľového kompótu (400-500 g)
Na prípravu peny:
  • 6 vaječných bielkov
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • štipka soli

Príprava
  1. Vyšľahajte cukor s maslom a postupne pridávajte žĺtky a vanilkovú arómu. Z týchto ingrediencií by ste mali vyšľahať hustú penu. Pridáme mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta pridajte najemno nastrúhanú kôru z dobre umytého citróna. Cesto dobre vypracujte a nechajte ho chvíľu odpočívať.
  2. Pripravte si plech, vymažte ho maslom alebo tukom na pečenie a vysypte múkou. Potom cesto vylejte na plech a rozotrite ho do rovnomernej vrstvy. Na cesto poukladajte dobre osušené marhule. Ak by boli mokré, cesto by navlhlo a dezert by sa poriadne neupiekol. Marhuľové cesto pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
  3. Kým sa pečie korpus, pripravte penu na zdobenie. Vyšľahajte mierne osolené bielky a za stáleho šľahania pridávajte cukor, kým sa nevytvorí ľahká a lesklá pena. Vložte kokos a potom zmes jemne premiešajte, aby sa kokos rovnomerne rozložil. Na upečený a ešte horúci koláč navrstvite penu.
  4. Vráťte koláč do rúry a pečte ho pri teplote 150 °C. Zlatistá farba peny trvá len niekoľko minút.
DOBRÚ CHUŤ!👌
Ak sa Vám tento jednoduchý recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*