Ingrediencie:
- 400 g polohrubej múky
- 6 vaječných žĺtkov
- 200 ml plnotučného mlieka
- 175 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
- 2 balíčky prášku do pečiva
- kôra z 1 citróna
- 1 plechovka marhuľového kompótu (400-500 g)
Na prípravu peny:
- 6 vaječných bielkov
- 200 g práškového cukru
- 100 g strúhaného kokosu
- štipka soli
Príprava
- Vyšľahajte cukor s maslom a postupne pridávajte žĺtky a vanilkovú arómu. Z týchto ingrediencií by ste mali vyšľahať hustú penu. Pridáme mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta pridajte najemno nastrúhanú kôru z dobre umytého citróna. Cesto dobre vypracujte a nechajte ho chvíľu odpočívať.
- Pripravte si plech, vymažte ho maslom alebo tukom na pečenie a vysypte múkou. Potom cesto vylejte na plech a rozotrite ho do rovnomernej vrstvy. Na cesto poukladajte dobre osušené marhule. Ak by boli mokré, cesto by navlhlo a dezert by sa poriadne neupiekol. Marhuľové cesto pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
- Kým sa pečie korpus, pripravte penu na zdobenie. Vyšľahajte mierne osolené bielky a za stáleho šľahania pridávajte cukor, kým sa nevytvorí ľahká a lesklá pena. Vložte kokos a potom zmes jemne premiešajte, aby sa kokos rovnomerne rozložil. Na upečený a ešte horúci koláč navrstvite penu.
- Vráťte koláč do rúry a pečte ho pri teplote 150 °C. Zlatistá farba peny trvá len niekoľko minút.
DOBRÚ CHUŤ!👌
Ak sa Vám tento jednoduchý recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku :).
Leave a Reply