Babičkin zákusok s kyslou smotanou a čokoládou – keď ho raz vyskúšate, budete ho robiť stále!

Postup:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a minerálkou do peny. Pridajte olej, múku zmiešanú s čokoládou, orechmi a práškom do pečiva. Cesto rozotrite na plech pokrytý papierom a vymastený. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30-40 minút. Nechajte vychladnúť.


Na krém najprv namočte želatínu v studenej vode. Zmiešajte kyslú smotanu, jogurt a cukor. Želatínu rozpustite podľa návodu a premiešajte. Do krému pridáme želatínu aj šľahačku.
Vychladené cesto potrite trochou krému. Zmiešajte mlieko a rum, namáčajte do nich piškóty a uložte na krém. Prikryte ďalším krémom, ovocím a zvyškom krému. Chladíme 4-5 hodín.
Nakoniec posypte strúhanou čokoládou.

zdroj: chefkoch/Rocky73

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*