Ingredience:
cukor krupica (50 g do cesta + 4 lyžice do krému)
mlieko (250 ml do cesta + 500 ml na krém)
1 štipka soli
17 g droždia
400 g hladkej múky
3 žĺtky
2 balenia pudingového prášku (s pravou vanilkou)
20 ml rastlinného oleja
1/2 kocky masla
Pracovný postup:
Klasický postup na cesto:
Najprv pripravíme kvások – v troche teplého mlieka, cukru a kvasníc necháme vzísť kvások. V mise zmiešame 400 g hladkej múky, 50 g krupicového cukru, 1 štipku soli, 250 ml vlažného mlieka, 20 ml oleja, 3 žĺtky a kvások. Na teplom mieste necháme cesto nakysnúť. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Pokračovanie receptu na druhej stránke >
1 2
Leave a Reply