Potrebujeme na cesto:
- 50 dkg polohr.múky
- 20 dkg práškového cukru
- 25 dkg masla
- 3 žĺtky
- 2-3 lyžice smotany,
- pol lyžičky soli
- 10 g prášku do pečiva
Na náplň :
- 30 dkg mletého maku
- 3 dl mlieka
- 10 + 5 dkg cukru
- 1 citrónová kôra
- 20 dkg jablk ( očistené nastrúhané)
- 3 bielka
Postup:
- Dáme si variť plnku. Do vriaceho mlieka nasypeme 10 dkg cukru, mak miešajte pol minúty. Ochlaďte na vlažné.
- Cesto vypracujeme z hore uvedených ingrediencíí. Tretinu cesta necháme na vrch koláča na mriežku.Ostatné dáme na vymastený plech.
- Do vychladnutého maku pridáme citrónovú kôru a nastrúhame jablká.Vyšľaháme bielky do tuha, pridáme 5 dkg cukru a pokračujeme v šľahaní až získame stabilnú, penovú štruktúru. Bielky vmiešame do maku. Rozotrieme na cesto a spravíme mriežku zo zvyšného cesta.
- Piecť pri 200 stupňoch, 30-40 minút.
Dobrú chuť! 😋👍👩🍳👌
Leave a Reply