Babkin makový mrežovník: Dobrotka na každý deň!

Potrebujeme na cesto:
  • 50 dkg polohr.múky
  • 20 dkg práškového cukru
  • 25 dkg masla
  • 3 žĺtky
  • 2-3 lyžice smotany,
  • pol lyžičky soli
  • 10 g prášku do pečiva
Na náplň :
  • 30 dkg mletého maku
  • 3 dl mlieka
  • 10 + 5 dkg cukru
  • 1 citrónová kôra
  • 20 dkg jablk ( očistené nastrúhané)
  • 3 bielka

Postup:
  1. Dáme si variť plnku. Do vriaceho mlieka nasypeme 10 dkg cukru, mak miešajte pol minúty. Ochlaďte na vlažné.
  2. Cesto vypracujeme z hore uvedených ingrediencíí. Tretinu cesta necháme na vrch koláča na mriežku.Ostatné dáme na vymastený plech.
  3. Do vychladnutého maku pridáme citrónovú kôru a nastrúhame jablká.Vyšľaháme bielky do tuha, pridáme 5 dkg cukru a pokračujeme v šľahaní až získame stabilnú, penovú štruktúru. Bielky vmiešame do maku. Rozotrieme na cesto a spravíme mriežku zo zvyšného cesta.
  4. Piecť pri 200 stupňoch, 30-40 minút.
Dobrú chuť! 😋👍👩‍🍳👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*