Ingrediencie na krehké cesto:
- 10 dkg masla
- 25 dkg polohr.múky
- 5 dkg cukru
- 1 vajce
- 1 lyžica kakaa
- 2 lyžice smotany alebo trochu mlieka
- 1/2 prášku do pečiva
Piškótové cesto:
- 5 vajec
- 5 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- 5 lyžíc polohr.múky
Krém:
- 7 dcl mlieka
- 25 kg cukru
- 1 vanilkový cukor
- 5 lyžíc zahusťovadla
- 25 dkg masla
Príprava
- Krehké cesto: Z uvedených surovín vymiesime cesto a rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a upečieme na 180 stupňov 10 min. na obrátenom plechu. Každá rúra pečie však inak, preto treba sledovať a urobiť test špajdlou.
- Piškóta: Urobte vajcia, cukor a vanilkový cukor, pridajte múku atď..Všetko zľahka premiešame a piškótu upečieme na 180 stupňov do zlatista na tej istom plechu, na ktorom sme piekli krehké cesto. Tiež sledujeme a urobíme test. Vychladnutú piškótu prekrojíme na polovicu.
- Krém: Mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom dáme zovrieť, pridáme zahusťovadlo a všetko dobre premiešame. Keď trochu vychladne vmiešame zmäknuté maslo.
- Skladanie: Krehké cesto-krém-piškótové cesto-krém-krehké cesto- krém-piškótové cesto.
- Navrch dáme čokoládovú polevu.
Leave a Reply