Deti ich milujú, dospelí ich milujú. Tieto banánové lievance sú jednoduchým receptom na chutné raňajky, či už na doma alebo so sebou. Príprava je rýchla a ešte rýchlejšie zmiznú z taniera.
Ingrediencie:
- 2 šálky polohr.múky,
- 400 ml kefíru,
- 1 vajce,
- 3-4 lyžice cukru,
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
- olej na vyprážanie,
- 3 banány.
Spôsob prípravy:
- Múku preosejeme do misy. Pridajte k nej sódu bikarbónu a dôkladne premiešajte. V samostatnej miske zmiešajte vajcia, kefír a cukor. Miešajte metličkou, kým nezískate jednotnú hmotu.
- Mokrú zmes pridáme k suchej a jemne premiešame. Nakoniec pridáme nakrájané banány a jemne ich vmiešame do cesta.
Na panvici rozohrejeme olej. Do rozohriateho tuku lyžicou ukladáme porcie cesta a smažíme z oboch strán do zlatista. - Hotové lievance podávame posypané práškovým cukrom alebo poliate obľúbenou prísadou, napr. javorovým sirupom, prírodným jogurtom alebo šľahačkou.
Leave a Reply