Banán zmiešam s kefírom a po chvíli mám tanier plný výborných a nadýchaných lievancov!

Deti ich milujú, dospelí ich milujú. Tieto banánové lievance sú jednoduchým receptom na chutné raňajky, či už na doma alebo so sebou. Príprava je rýchla a ešte rýchlejšie zmiznú z taniera.

Ingrediencie:

  • 2 šálky polohr.múky,
  • 400 ml kefíru,
  • 1 vajce,
  • 3-4 lyžice cukru,
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
  • olej na vyprážanie,
  • 3 banány.

Spôsob prípravy:

  1. Múku preosejeme do misy. Pridajte k nej sódu bikarbónu a dôkladne premiešajte. V samostatnej miske zmiešajte vajcia, kefír a cukor. Miešajte metličkou, kým nezískate jednotnú hmotu.
  2. Mokrú zmes pridáme k suchej a jemne premiešame. Nakoniec pridáme nakrájané banány a jemne ich vmiešame do cesta.
    Na panvici rozohrejeme olej. Do rozohriateho tuku lyžicou ukladáme porcie cesta a smažíme z oboch strán do zlatista.
  3. Hotové lievance podávame posypané práškovým cukrom alebo poliate obľúbenou prísadou, napr. javorovým sirupom, prírodným jogurtom alebo šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*