Prísady:
- 300 g maslových sušienok
- 3 balíčky vanilkového pudingu
- 9 polievkových lyžíc krupicového cukru
- 1 liter plnotučného mlieka
- 200 g masla
- 4 lyžice kyslej smotany
- 5 kusov banánov podľa veľkosti formy
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup:
- Vanilkový pudingový prášok rozmiešajte v troche mlieka. Zvyšné mlieko nalejte do hrnca, pridajte cukor a nechajte ho na miernom ohni rozpustiť. Keď sa cukor rozpustí, pridajte mlieko a pudingový prášok a uvarte hustý puding klasickým spôsobom, odstavte z ohňa a ešte horúci vmiešajte maslo nakrájané na menšie kúsky. Za stáleho miešania ju rozpustite, pridajte kyslú smotanu a premiešajte.
- Potom pridáme sušienky, ktoré sme rozlomili na menšie kúsky. Všetko dobre premiešajte.
- Pripravte si formy, steny vymažte maslom, aby sa kúsky pri krájaní lepšie oddeľovali, a na dno navrstvite 1/3 pudingovej zmesi so sušienkami a uhlaďte.
- Opäť navrstvite rozpolené banány, krém a piškóty a uhlaďte. Navrch dáme šľahačku a necháme v chladničke stuhnúť.
- Pri podávaní môžete vrch ozdobiť karamelovým sirupom – ja som použila klasický sirup z tuby, ktorý sa dá kúpiť v každom obchode.
Leave a Reply