Bojujte s chorobami a urobte svoje telo alkalickejším pomocou TÝCHTO 10 zázračných potravín!

V živote je všetko o rovnováhe. Rovnováha medzi prácou a zábavou, rodinou a priateľmi, rovnováha je kľúčová aj pokiaľ ide o hodnoty pH.

Alkalická strava

Rovnako ako meranie hladín pH v bazéne, telo potrebuje udržiavať vyvážené hladiny pH, aby zostalo zdravé. Keď jeme okysličujúce potraviny, telo sa snaží vyrovnať hladiny pH krvi vylučovaním minerálov bohatých na alkalické látky do krvného obehu, ako je vápnik, fosfor a horčík.

Ak nekonzumujeme dostatok zásaditých potravín, telo „sťahuje“ tieto stopové prvky z našich kostí, zubov a orgánov, čo môže spôsobiť únavu a ohroziť imunitný systém, čo nás robí zraniteľnými voči chorobám.

Oxidujúce potraviny sú väčšinou obilniny, fazuľa, mäso, mliečne výrobky, nezdravé potraviny a spracované potraviny. Vyvážená pH strava pozostáva z 20-40% oxidačných potravín a 60-80% zásaditých potravín.

V nasledujúcom zozname vám predstavujeme 10 zásadotvorných potravín, ktoré vám prinavrátia potrebné stopové prvky a posilnia váš imunitný systém.

1. Avokádo

Avokádo je nielen chutné, ale má aj pH 8,0, čo alkalizuje telo a pomáha neutralizovať oxidujúce potraviny v žalúdku. Pridajte trochu avokáda do šalátu alebo ho namažte na sendvič!

2. Zrelé banány

Konzumácia nedostatočne zrelého banánu môže viesť k zápche, oxidácii v žalúdku a zlému vstrebávaniu živín. Konzumácia zrelého banánu s niekoľkými hnedými škvrnami dodáva telu vitamíny, minerály a zásaditosť.

3. Mandle

Mandle a mandľové mlieko sú skvelým zdrojom zásaditosti. Pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu, zlepšujú funkciu mozgu, podporujú trávenie a zanechávajú telo vyvážené v hladinách pH.

4. Špargľa

Špargľa je považovaná za jednu z najlepších zásaditých potravín, má pH 8,5. Dodajú telu aj vlákninu, vodu, vitamíny, stopové prvky a antioxidanty.

5. Vodný melón

Vodný melón má pH 9,0 a poskytuje vitamíny, minerály a vodu, ktoré udržujú rovnováhu elektrolytov. Toto letné ovocie má tiež vysoký obsah vlákniny, ktorá je ideálna na detoxikáciu organizmu.

6. Kajenské korenie

Kajenské korenie má mnoho výhod, medzi ktorými poskytuje telu vysokú zásaditosť. Je to antimikrobiálne korenie s pH 8,5, ktoré napomáha krvnému obehu, znižuje krvný tlak, odstraňuje toxíny a zlepšuje funkciu mozgu.

7. Papája

Papája pomáha pri problémoch so zápchou, Má vysokú nutričnú hodnotu, obsahuje vlákninu, vodu a stopové prvky, ktoré zlepšujú celkové zdravie organizmu. Je to skvelý zdroj zásaditosti pre telo.

8. Brokolica

Brokolica je vysoko zásaditá potravina, ktorá dodáva telu vlákninu a živiny.

9. Citróny

Citróny majú kyslastú chuť, no trávením prechádzajú do zásaditej formy. Počas dňa pridajte do vody niekoľko plátkov citróna alebo citrónovej šťavy.

10. Cesnak

Pridanie cesnaku do jedla môže pridať chuť a neutralizovať oxidujúce potraviny, ako je mäso, ryby, syr a vajcia. Cesnak obsahuje vlákninu a živiny, ktoré udržia vaše telo zásadité.

Zdieľajte tento zaujímavý článok aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*