Príprava
Múku zmiešajte s práškom do pečiva, cukrom a kakaovým práškom. Do zmesi pridajte margarín, vajcia a kyslú smotanu. Cesto spracujte a rozdeľte na dve časti. Jednu z nich umiestnite do vymasteného plechu.
Vyšľahajte vaječné bielka s cukrom na tvrdú penu a jemne vmiešajte kokos. Túto hmotu rovnomerne rozotrite na cesto v plechu. Rozvaľkajte druhú polovicu hnedého cesta a umiestnite ho na kokosovú hmotu.
Predhrejte rúru na 180 ° C a pečte 20 minút. Nechajte tortu vychladnúť.
Zmiešajte vaječné žĺtky s múkou a polovicou cukru, postupne pridávajte mlieko. Zahrejte zmes za stáleho miešania a počkajte na jej zhustnutie. Nechajte vychladnúť.
Zmiešajte druhú polovicu cukru na penu s maslom a vanilkovým cukrom a zmiešajte s ochladeným krémom, aby bol krásny, jemný a ľahký. Tento krém rozprestrite na chladné cesto.
Nechajte tortu chvíľu stuhnúť v chladničke.
Polevu na torty roztavte v parnom kúpeli, zmiešajte s jedlým olejom a natrite plochým nožom na povrch žltého krému. Posypte kokosovou dužinou.
TIP: Ďalší deň alebo dokonca tretí deň je torta najlepšia.
Dobrú chuť!
jjj