Božské pirohy s neobvyklou náplňou, ktoré vás ohromia svojou úžasnou chuťou!

  • Úplne jednoduchý recept, ktorý poteší všetkých členov vašej domácnosti.

Pierogi sú v Poľsku obľúbenou pochúťkou, ktorá sa často pripravuje na Vianoce. Tento jedinečný recept sa hodí na každé ročné obdobie z jedného jednoduchého a prostého dôvodu, záleží len na vás, akou plnkou pirohy naplníte.

V Poľsku sa tieto “knedle” často plnia kapustou a hubami. Je to obľúbená pochúťka, ktorú Poliaci veľmi milujú. V lete sa tieto knedle plnia napríklad jahodami. Ako sme už napísali, najväčšou výhodou týchto knedlí je sloboda výberu náplne.

Dnes sa však pozrieme na recept, podľa ktorého pripravíte luxusnú plnku, ktorá vás prekvapí svojou chuťou. Lahodná chuť, ktorá vyčarí úsmev na tvári všetkým členom vašej domácnosti.

Na prípravu pirohov potrebujete:
  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml vriacej vody
  • lyžica slnečnicového oleja
  • ½ lyžičky soli
  • múka na posypanie
Na prípravu náplne budete potrebovať:
  • 2 cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3-4 lístky čerstvej mäty
  • 1 čajová lyžička sušeného koriandra a ½ čajovej lyžičky rozmarínu

Príprava:
  1. Z múky, vriacej vody, oleja a soli vypracujte hladké nelepivé cesto. Krásne sa to robí v mixéri, potom stačí cesto zľahka spracovať rukami na doske a je hotové. Zabalte ho a nechajte v chladničke aspoň pol hodiny.
  2. Cuketu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle, cesnak nakrájame na malé kocky a vložíme do horúceho oleja. Keď cesnak získa farbu, je to znamenie, že je čas pridať nastrúhanú cuketu. Počas smaženia pridajte koriander a rozmarín. Na konci smaženia pridajte nasekané lístky mäty.
  3. Potom už len vytvarujte cesto do vrecúšok, naplňte ich náplňou a máte hotovo! Varte ich v osolenej vriacej vode 3 minúty od okamihu, keď vyplávajú na povrch.
Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*