Božské punčové rohlíky, ktoré ma naučila moja svokra – nebudete sa ich môcť nabažiť!

Postup prípravy receptu:

Linecké cesto:

Z cukru, palmarínu, múky, vajíčka a vanilínového cukru vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme približne na hrúbku 0,6 až 0,7 cm, malo by byť trochu hrubšie, než klasické.

Punčová hmota:

Pomleté piškóty zmiešame so všetkými prísadami a dáme vychladiť.

Medzitým si z lineckého cesta vykrojíme rožteky (mesiačiky), na ktoré po upečení tvarujeme hmotu, ja ju vytláčajú sáčkom na zdobenie s veľkou hubicou. Potom rohlíčky máčame do čokolády. Všetko spracujeme na doske a dáme do chladu odpočinúť.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*