Božské rezy DALMATIN: Čokoládový krém, na vrchu lahodná šľahačka a ešte nastrúhaná čokoláda.

Postup:

1.

Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.

2.

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.

3.

Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.

4.

Krém:
Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.

5.

Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.

Written By
More from Redakcia
Recept na neskutočne CHUTNÝ KOLÁČ: Tento čoko-čerešňový koláčik s lahodným krémom chutí najlepšie, keď je vychladený!
Tento recept na skvelý čoko-čerešňový-pudingový koláčik, ktorý chutí tak výborne, že si...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *