Ingrediencie:
Na cesto:
- 40 dkg hladkej múky
- 15 dkg cukru
- 10 dkg margarínu
- 7 polievkových lyžíc mlieka
- 1 vajce
- polovica balíčka prášku do pečiva
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 štipka soli
- Citrónová kôra z 1 citróna
Na náplň:
- 5 dl mlieka
- 2 sáčky vanilkového pudingového prášku
- 20 dkg cukru
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl kyslej smotany
- 50 dkg čerešní (dobré sú aj konzervované)
Príprava:
- Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme ostatné prísady, dobre spolu spracujeme a necháme 20 minút chladnúť.
- Na krém zmiešame mlieko, cukor a pudingový prášok a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame kyslú smotanu, mascarpone a vytlačenú citrónovú šťavu.
- Cesto rozdelíme na polovicu a jednu nalejeme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie.
- Cesto natrieme krémom, posypeme olúpanými čerešňami a nalejeme navrch druhú polovicu cesta, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch do zlatista. Treba sledovať, prípadne urobiť test špajdlou.
Dobrú chuť!
Leave a Reply