Božský, chutný koláčik, ktorý miluje celá moja rodina: Mascarpone koláč z kyslej smotany, ktorý sa na druhý deň nevysuší!

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 40 dkg hladkej múky
  • 15 dkg cukru
  • 10 dkg margarínu
  • 7 polievkových lyžíc mlieka
  • 1 vajce
  • polovica balíčka prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • Citrónová kôra z 1 citróna
Na náplň:
  • 5 dl mlieka
  • 2 sáčky vanilkového pudingového prášku
  • 20 dkg cukru
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl kyslej smotany
  • 50 dkg čerešní (dobré sú aj konzervované)

Príprava:
  1. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme ostatné prísady, dobre spolu spracujeme a necháme 20 minút chladnúť.
  2. Na krém zmiešame mlieko, cukor a pudingový prášok a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame kyslú smotanu, mascarpone a vytlačenú citrónovú šťavu.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu a jednu nalejeme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Cesto natrieme krémom, posypeme olúpanými čerešňami a nalejeme navrch druhú polovicu cesta, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch do zlatista. Treba sledovať, prípadne urobiť test špajdlou.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*