Zloženie:
- 6 vajec
- 12 dkg horkej čokolády
- 15 dkg múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 7 dkg cukru
- štipka soli
Na krém:
- 30 dkg horkej čokolády
- 3 dl šľahačky
- 5 polievkových lyžíc rumu (možno nahradiť rumovou arómou)
- 5 dkg strúhanej čokolády
Príprava:
- Bielka vyšľahajte do tuha. Čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s čokoládou, pridáme múku a prášok do pečiva, primiešame k bielkom a premiešame. Cesto nalejte do vymasteného plechu a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 35 minút.
- Čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť. Vyšľahajte šľahačku, vmiešajte do nej vlažnú čokoládu a rum. Vychladnuté cesto rozrežeme na tri časti, ktoré potrieme krémom, posypeme čokoládovými lupienkami a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Prajeme dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply