Bravčová panenka v syrovej omáčke! Nebíčko v papuľke, ktoré si zamiluje celá rodina.

Tento recept na lahodnú bravčovú panenku v syrovej omáčke mám od svojej babičky. Robievala ho vždy, keď sme začali domov nosiť prvý huby z lesa a všetci sme toto jednoduché a veľmi chutné jedlo milovali. Toto jedlo si určite zamilujete aj vy!

Čo budeme potrebovať:

800 g bravčovej panenky
350 g nakrájaných húb
150 g syra gorgonzola
500 ml smotany na varenie
100 ml bieleho vína
3-4 strúčiky cesnaku

Na marinádu:

1 lyžica indickej horčice
1 lyžica mexickej alebo francúzskej horčice
2 lyžičky sušeného majoránu
0,5 lyžičky tymiánu
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
1 lyžička soli

Postup:

Cesnak roztlačíme, pridáme zvyšné suroviny do marinády a všetko dôkladne premiešame.

Panenku nakrájame na plátky a ľahko poklepeme prstami.

Následne mäso potrieme marinádou.

Plátky mäsa osmažíme z oboch strán na bravčovej masti.

Mäso vyberieme z panvice a na tej rovnakej panvici a bravčovej masti osmažíme huby kým sa z nich nevyparí voda.

Do inej panvice nalejeme smotanu, víno, pridáme nasekaný cesnak a syr.

Všetko miešame až do roztopenia syra, kedy pridáme aj osmažené huby.

Do omáčky potom pridáme aj osmažené plátky mäsa a všetko spolu dusíme do zhustnutia omáčky.

Dochutíme korením a soľou.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*