
Hľadáte nápad na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru, ktorá uspokojí aj toho najnáročnejšieho jedlíka? Vyskúšajte recept na brokolicu pod prikrývkou syrovej omáčky!
Toto jedlo spája jemnosť brokolice so smotanovou bohatosťou syra a vytvára tak kompozíciu, ktorej nikto neodolá. Príprava trvá len 15 minút a efekt je taký slastný, že jedlo mihne zo stola mihnutím oka.
Brokolica patrí k zelenine, ktorá sa v kuchyni skvele hodí na mnoho spôsobov. Keď ich však polejeme zamatovou, syrovou omáčkou a upečieme, stanú sa skutočným sviatkom pre mlsné jazýčky.
Recept, ktorý si zamiluje celá rodina
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké brokolice
- 1,5 šálky mlieka (3,2%)
- 150 g syra čedar
- 150 g syra Gouda
- 2 lyžice masla
- 2 polievkové lyžice hl.múky
- soľ, korenie podľa chuti
Príprava:
- Blanšírovanie brokolice – uvarím vodu, pridám štipku soli a vhodím ružičky brokolice. Varím 2-3 minúty, potom preložím do misky s ľadovou vodou, aby som zastavil proces varenia.
- Na prípravu syrovej omáčky rozpustite maslo na panvici, pridajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí svetlá zápražka. Potom tenkým prúdom prilejem mlieko a na miernom ohni za stáleho miešania varím. Pridám nastrúhaný syr a varím, kým sa úplne neroztopí. Dochutíme soľou a korením.
- Pečenie – scedenú brokolicu preložím do ohňovzdornej formy, zalejem horúcou syrovou omáčkou a navrch posypem ešte strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Je to nielen chutné, ale aj zdravé jedlo. Brokolica je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu a syrová omáčka poskytuje vápnik a bielkoviny.
Ide o dokonalú kombináciu chuti a nutričných hodnôt, ktorá uspokojí každého, komu záleží na zdravej strave. Pripravte si ju už dnes a presvedčte sa, aké ľahké je spojiť pôžitok z jedenia so starostlivosťou o svoje zdravie.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply