Brokolicu pečiem pod syrovou omáčkou. Tak chutné, že na druhý deň nezostane nič!

Hľadáte nápad na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru, ktorá uspokojí aj toho najnáročnejšieho jedlíka? Vyskúšajte recept na brokolicu pod prikrývkou syrovej omáčky!

Toto jedlo spája jemnosť brokolice so smotanovou bohatosťou syra a vytvára tak kompozíciu, ktorej nikto neodolá. Príprava trvá len 15 minút a efekt je taký slastný, že jedlo mihne zo stola mihnutím oka.

Brokolica patrí k zelenine, ktorá sa v kuchyni skvele hodí na mnoho spôsobov. Keď ich však polejeme zamatovou, syrovou omáčkou a upečieme, stanú sa skutočným sviatkom pre mlsné jazýčky.

Recept, ktorý si zamiluje celá rodina

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké brokolice
  • 1,5 šálky mlieka (3,2%)
  • 150 g syra čedar
  • 150 g syra Gouda
  • 2 lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice hl.múky
  • soľ, korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Blanšírovanie brokolice – uvarím vodu, pridám štipku soli a vhodím ružičky brokolice. Varím 2-3 minúty, potom preložím do misky s ľadovou vodou, aby som zastavil proces varenia.
  2. Na prípravu syrovej omáčky rozpustite maslo na panvici, pridajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí svetlá zápražka. Potom tenkým prúdom prilejem mlieko a na miernom ohni za stáleho miešania varím. Pridám nastrúhaný syr a varím, kým sa úplne neroztopí. Dochutíme soľou a korením.
  3. Pečenie – scedenú brokolicu preložím do ohňovzdornej formy, zalejem horúcou syrovou omáčkou a navrch posypem ešte strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Je to nielen chutné, ale aj zdravé jedlo. Brokolica je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu a syrová omáčka poskytuje vápnik a bielkoviny.

Ide o dokonalú kombináciu chuti a nutričných hodnôt, ktorá uspokojí každého, komu záleží na zdravej strave. Pripravte si ju už dnes a presvedčte sa, aké ľahké je spojiť pôžitok z jedenia so starostlivosťou o svoje zdravie.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*