Ingrediencie:
- 300 g masla
- 5 vajec
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g mliečnej čokolády
- 120 g hladkej pšeničnej múky
- 200 g cukru
- 150 ml vody
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g vlašských orechov (možno nahradiť lieskovými, kešu alebo mandľami)
Ingrediencie na čokoládovú polevu:
- 1 tabuľka mliečnej alebo tmavej čokolády (100 g)
- 5-6 lyžíc mlieka
Postup prípravy:
- Do hrnca nalejeme 150 ml vody, pridáme cukor a vanilkový cukor. Keď všetko zovrie, odstavíme z plynu a pridáme nalámané mliečnu a tmavú čokoládu a na kocky nakrájané maslo. Teplo čokolády a masla sa úplne rozpustí. Všetko občas premiešame, ingrediencie spojíme.
- Medzitým dáme do misky 5 celých vajec a rozšľaháme ich metličkou alebo mixérom. Potom pridajte múku do rozšľahaných vajec. Po zmiešaní vajec s múkou malým prúdom prilievame vopred pripravenú a vychladnutú čokoládu. Nakoniec pridáme orechy a ešte chvíľku, prípadne lyžicou, mixujeme mixérom.
- Pripravenú hmotu vylejeme na plech s rozmermi 24 x 38 cm, vystlaný papierom na pečenie. Pekáč vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 25 – 30 minút (horný a spodný ohrev). Pred koncom pečenia skontrolujeme špajdlou. Ak je suchá, cesto môžeme vybrať z rúry.
- Po vychladnutí koláč vyberieme z pekáča a polejeme čokoládovou polevou pripravenou z čokolády a mlieka.
- Koláč môžeme jesť až po úplnom vychladnutí, vtedy nadobudne patričnú konzistenciu.
Dobrú chuť!👌😋
Leave a Reply