
Ingrediencie:
- ½ hlávky zelenej kapusty
- 3 perzské uhorky
- 1 zväzok zelenej cibule
- Tortilla chipsy na servírovanie
Na omáčku:
- 1 šálka baby špenátu
- 1 šálka čerstvej bazalky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá šalotka
- 2 citróny odšťavené
- ¼ šálky olivového oleja
- ¼ šálky kešu orieškov
- ⅓ šálky strúhaného parmezánu
- 2 polievkové lyžice ryžového octu
- 1 lyžička soli
Postup
- Do veľkej misy vložte nakrájanú kapustu, uhorky a zelenú cibuľu. Pridajte všetky ingrediencie na dresing do mixéra alebo kuchynského robota a mixujte, kým nebude krémová s jasne zelenou farbou.
- Dresingom zalejeme pripravenú zeleninu a premiešame. Ak chcete, vychutnajte si tortilla chipsy.
Skladovanie: Šalát a dresing skladujte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe. Jedzte do 1-2 dní.
Dobrú chuť!
Leave a Reply