Cesnačka z pečeného cesnaku so slaninovými krutónmi. Dokonalosť…

Cesnačku robí každý po svojom. Tá naša cesnačka vám síce možno neupokojí rozbúrený žalúdok, ako jej tradičná podoba, zato vás prekvapí nielen chuťou, ale aj spôsobom prípravy.

TIP: Ak chcete, aby bola polievka ešte jemnejšia a krémovejšia, nahraďte smotanu na varenie viacpercentným variantom.


Ingrediencie:

  • 1 hlávka cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 3 zemiaky
  • 1 zeleninový bujón
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 100 g anglickej slaniny
  • 2 plátky staršieho chleba
  • 1 téglik smotany na varenie
  • soľ a korenie

Postup:

  1. Hlávku cesnaku zvrchu zrežeme, aby bolo vidieť špičky jednotlivých strúčikov. Zatrieme jednou polievkovou lyžicou olivového oleja a dáme piecť na plechu vyloženom papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 ° C asi 20 minút, v závislosti od veľkosti cesnaku a strúčikov.
  2. Vo väčšom hrnci si rozpálime druhú polievkovú lyžicu oleja a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska nakrájaný pór. Spoločne presmažíme.
  3. Medzitým si olúpeme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Akonáhle začne pór s cibuľou zlátnuť, pridáme zemiaky a čajovú lyžičku rasce. Všetko premiešame a následne zalejeme asi litrom a pol horúcej vody. Vhodíme bujón a osolíme, okoreníme. Polievku varíme, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Anglickú slaninu si nakrájame na kocky a na olivovom oleji ju osmažíme do chrumkava. Na vypečenom tuku následne opečieme starší chlieb, tiež nakrájaný na kocky. Oboje preložíme do misky vyloženej papierovou utierkou, aby sa vsiakla prebytočná mastnota.
  5. Upečený cesnak vytlačíme do uvarenej polievky a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Prilejeme smotanu na varenie a ešte pár minút povaríme, aby sa chute spojili. Polievku rozdelíme na taniere a zasypeme chlebovými krutónmi a opečenou anglickou slaninou.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o tento super recept podeliť aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*