Cesto jemné ako pavučinka! Vynikajúce sladké rohlíčky plnené tvarohovo-pudingovým krémom.

Postup:

V kastróliku zmiešame mlieko, na kúsky nakrájané maslo, kryštálový aj vanilkový cukor, preložíme na platňu a zahrievame, kým sa cukor a maslo nerozpustia.

Necháme vychladnúť a keď je zmes vlažná, pridáme rozšľahané žĺtky, droždie a počkáme, než vyjde kvások. V inej miske zmiešame múku, citrónovú kôru, soľ a túto zmes zmiešame s tekutými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto.

Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť, než cesto zdvojnásobí svoj objem.

Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť a potom ušľaháme s tvarohom a citrónovou kôrou.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Ten rozdelíme na 16 približne rovnakých častí.

Jednu polovicu každej časti necháme vcelku a druhú narežeme na 5 pásikov. Na celú časť navrstvíme lyžicu náplne a preložíme cez ňu narezané prúžky.

Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a necháme odpočívať na plechu ešte 20 minút.

Potom vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút, alebo ako povrch rožtekov nie je zlatistý.

Upečené rožteky posypeme práškovým cukrom.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*