Najlepší orechový krémeš od mojej babky z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiadny iný zákusok neprekonal.

Ak ste niekedy boli v Maďarsku a ochutnali tam nejaké tie ich domáce pochúťky, tak určite viete, že ich kuchyňa je veľmi chutná. Mňa očaril tento skvelý zákusok, ktorý som sa rozhodla upiecť aj doma. Vynikajúci krém zo zlatého klasu a masla a ešte k tomu aj nadýchaná sladká šľahačka. Skúste a ochutnajte.

Suroviny:

Cesto:
80 g kr. cukor
100 g mleté ​​orechy
100 g drtené piškóty
5 ks bielky
2 ks žĺtka
50 ml olej
1 lyžička prášku do pečiva

Krém:
3 ks žĺtky
2 bal. zlatý klas
5 pl kr. cukor
700 ml mlieko
100 g maslo

Ďalej:
300 ml smotana na šľahanie
čokoláda na ozdobu

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*