- Tieto palacinky sú skutočne vynikajúce. Stačí, keď vynecháte mlieko a stavíte na fintu, ktorú používajú aj šéfkuchári v tých lepších reštauráciách.
Potrebujete:
- 500 g kefíru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 vajcia (rozdelené na bielky a žĺtky)
- štipku soli
- cukor podľa chuti
- 1 lyžičku sódy
- rastlinný olej
Postup:
- Bielky ušľaháme na sneh a žĺtky zmiešame s ostatnými prísadami.
- Nepreháňajte to s miešaním, stačí, aby sypké prísady nasali tekutinu a vznikla jednotná hmota – čím dlhšie miešate, tým viac bude lepok v múke tvrdnúť a palacinky budú zbytočne tuhšie.
- Nakoniec jemne vmiešame sneh a hneď smažíme.
- Panvica stačí len potrieť trochou oleja, nemusíte to preháňať.
- Palacinky budú jedna báseň!
Zdieľajte tento skvelý recept na palacinky aj so svojimi priateľmi! Uvidíte, že vám poďakujú :).
Leave a Reply