Chcete mať krásne a nadýchané palacinky? Vyskúšajte pridať túto surovinu.

  • Tieto palacinky sú skutočne vynikajúce. Stačí, keď vynecháte mlieko a stavíte na fintu, ktorú používajú aj šéfkuchári v tých lepších reštauráciách.
Potrebujete:
  • 500 g kefíru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 vajcia (rozdelené na bielky a žĺtky)
  • štipku soli
  • cukor podľa chuti
  • 1 lyžičku sódy
  • rastlinný olej

Postup:
  1. Bielky ušľaháme na sneh a žĺtky zmiešame s ostatnými prísadami.
  2. Nepreháňajte to s miešaním, stačí, aby sypké prísady nasali tekutinu a vznikla jednotná hmota – čím dlhšie miešate, tým viac bude lepok v múke tvrdnúť a palacinky budú zbytočne tuhšie.
  3. Nakoniec jemne vmiešame sneh a hneď smažíme.
  4. Panvica stačí len potrieť trochou oleja, nemusíte to preháňať.
  5. Palacinky budú jedna báseň!
Zdieľajte tento skvelý recept na palacinky aj so svojimi priateľmi! Uvidíte, že vám poďakujú :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*