Chcete si urobiť hranolky ako z reštaurácie? Toto je TAJNÁ INGREDIENCIA!

Určite ste si už sami pripravovali hranolky aj doma. Divili ste sa, prečo nie sú také ako z reštaurácie? Prezradíme vám ich tajný trik. Potrebujete ingredienciu, ktorú má doma každý z nás …

Odborníci z portálu o jedle Greatist.com tvrdí, že tajnou prísadou je kukuričný škrob. Ten napomáha absorpcii vlhkosti zo zemiakov a postará sa o to, že budú chrumkavejšie.

Postup prípravy:

1. Vyberte si staré zemiaky. Obsahujú viac škrobu.

2. Nakrájajte ich na polcentimetrové pásky. To je ideálna šírka na vyprážanie.

3. Osušte ich.

4. Každú hranolku posypte kukuričným škrobom a olejom.

5. Rozložte hranolčeky na plech a uistite sa, že sa neprekrývajú.

6. Pečte ich na 230 stupňov Celzia 20 až 25 minút.

7. Po vybratí z rúry ich posypte morskou soľou.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*