Cheesecake s karamelovou penou: Koláč sa jednoducho topí v ústach.

Dnes vás pozývam ochutnať výborný, krémový cheesecake s nadýchanou karamelovou penou. Koláč sa jednoducho topí v ústach. Vďaka pečeniu pri nízkej teplote je cheesecake po upečení rovnomerný a jeho konzistencia je hustá a krémová.

Ak máte radi takéto cheesecaky, určite ich pripravte pre svojich blízkych! 🙂

Ingrediencie:

Spodná časť:

  • balíček kakaových sušienok

Tvarohová plnka:

  • 1 kg jemného tvarohu
  • 1 šálka cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 1 balenie krémového pudingu

Karamelová pena:

  • 600 ml vychladenej smotany 30%
  • 1 plechovka karamelovej hmoty 400 g
  • 2 polievkové lyžice želatíny 20 g
  • 1/3 šálky studenej vody 80 ml

Postup:

  • 1. Dno a boky plechu s rozmermi 23 cm x 28 cm vystelieme papierom na pečenie. Spodok vyložím sušienkami.
  • 2. tvarová hmota: Do misky dáme tvaroh, pridáme cukor a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame mixérom. Za stáleho miešania pridávam po 1 vajci. Nakoniec pridám pudingový prášok a premiešam. Tvarohovú hmotu vylejeme do formy na sušienkový základ a uhladíme.
  • 4. Cheesecake vložíme do rúry vyhriatej na 180*C na 20 minút. Potom teplotu znížim na 130*C a pečiem ďalej 90 minút. Potom rúru vypnem a cheesecake nechám pol hodiny, potom otvorím dvierka rúry a nechám 20 minút. Potom koláč opatrne vyberiem z rúry a nechám úplne vychladnúť.
  • 5. Karamelová pena: Vychladnutú smotanu vyšľaháme dotuha. Potom po lyžiciach pridávam fudge hmotu a premiešavam. Nakoniec vlejem želatínu rozpustenú vo vode a vychladnutú. Dôkladne premiešam. Karamelovú zmes nalejeme na studený cheesecake. Vyrovnám povrch. Cesto som dala na pár hodín do chladničky.
  • 7. Cheesecake ozdobím kvietkami z rozpustenej čokolády.

Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*