Dnes vás pozývam ochutnať výborný, krémový cheesecake s nadýchanou karamelovou penou. Koláč sa jednoducho topí v ústach. Vďaka pečeniu pri nízkej teplote je cheesecake po upečení rovnomerný a jeho konzistencia je hustá a krémová.
Ak máte radi takéto cheesecaky, určite ich pripravte pre svojich blízkych! 🙂
Ingrediencie:
Spodná časť:
- balíček kakaových sušienok
Tvarohová plnka:
- 1 kg jemného tvarohu
- 1 šálka cukru
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 5 vajec
- 1 balenie krémového pudingu
Karamelová pena:
- 600 ml vychladenej smotany 30%
- 1 plechovka karamelovej hmoty 400 g
- 2 polievkové lyžice želatíny 20 g
- 1/3 šálky studenej vody 80 ml
Postup:
- 1. Dno a boky plechu s rozmermi 23 cm x 28 cm vystelieme papierom na pečenie. Spodok vyložím sušienkami.
- 2. tvarová hmota: Do misky dáme tvaroh, pridáme cukor a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame mixérom. Za stáleho miešania pridávam po 1 vajci. Nakoniec pridám pudingový prášok a premiešam. Tvarohovú hmotu vylejeme do formy na sušienkový základ a uhladíme.
- 4. Cheesecake vložíme do rúry vyhriatej na 180*C na 20 minút. Potom teplotu znížim na 130*C a pečiem ďalej 90 minút. Potom rúru vypnem a cheesecake nechám pol hodiny, potom otvorím dvierka rúry a nechám 20 minút. Potom koláč opatrne vyberiem z rúry a nechám úplne vychladnúť.
- 5. Karamelová pena: Vychladnutú smotanu vyšľaháme dotuha. Potom po lyžiciach pridávam fudge hmotu a premiešavam. Nakoniec vlejem želatínu rozpustenú vo vode a vychladnutú. Dôkladne premiešam. Karamelovú zmes nalejeme na studený cheesecake. Vyrovnám povrch. Cesto som dala na pár hodín do chladničky.
- 7. Cheesecake ozdobím kvietkami z rozpustenej čokolády.
Dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply