,,Chlpaté“ bravčové plnené rezne – jedlo, za ktoré vás bude celá rodina vychvaľovať!

SUROVINY:

bravčové karé
tvrdý syr
zemiaky
vajíčko
soľ
olej
šampiňóny
cibuľa
hladká múka
korenie
pažítka alebo iná bylinka

POSTUP:

Gramáž surovín neuvádzame zámerne, každý si zvolí toľko mäsa, koľko stravníkov bude mať.
Cibuľu nakrájame na prúžky, orestujeme ich na rozpálenom oleji na panvici dozlatista. Pridáme huby, chvíľu dusíme a na záver pridáme bylinky. Odložíme bokom a necháme vychladnúť. Do vychladnutej plnky pridáme nastrúhaný syr a premiešame.
Bravčové karé nakrájame na rezne a jemne ich vyklepeme na tenký plátok, ktorý naplníme pripravenou plnkou. Vrch osolíme a okoreníme podľa chuti.
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. V miske vyšľaháme vajíčka, do druhej misky dáme hladkú múku a začneme obaľovať. Najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhaných zemiakoch.
Smažíme v rozpálenom oleji z každej strany dozlatista.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*