- Také lahodné a jemné, že Vaša rodina si ich zamiluje!
Cesto:
- 1 kg hladkej múky
- 11 dkg mäkkého masla
- 2 dl kyslej smotany
- 3,6 dl mlieka
- 12 dkg práškového cukru
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 žĺtok
- štipka soli
- 5 dkg droždia
- strúhaná kôra z 1 citróna +1 prášok do pečiva
Na potretie:
- 2 dl vlažného vanilkového mlieka
- trochu mlieka a 1 žĺtok
Náplň (ingrediencie zmiešame):
- 20 dkg mäkkého masla
- 20 dkg práškového cukru
- 3 PL kakaa
Príprava
- Zmiešame prísady na cesto, ja som ho vymiesila strojom. Potom cesto vyberieme, rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na okrúhly plát /tenký plát/, naň natrieme polovicu kakaového krému a šikmo rozkrojíme na 16 kúskov.
- Potom ich jeden po druhom zrolujeme, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 20 minút odpočívať. To isté urobíme aj s druhou časťou.
- Pred pečením zmiešajte žĺtok s trochou mlieka a potrite ich. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C 20 minút, potom ich pokvapkajte vlažným mliekom s vanilkou a pečte ešte asi 5 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Recept pani Antal Szalai!
Leave a Reply