Chrumkavé, kakaové rožky: Dokonalá pochúťka!

  • Také lahodné a jemné, že Vaša rodina si ich zamiluje!
Cesto:
  • 1 kg hladkej múky
  • 11 dkg mäkkého masla
  • 2 dl kyslej smotany
  • 3,6 dl mlieka
  • 12 dkg práškového cukru
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • 5 dkg droždia
  • strúhaná kôra z 1 citróna +1 prášok do pečiva
Na potretie:
  • 2 dl vlažného vanilkového mlieka
  • trochu mlieka a 1 žĺtok
Náplň (ingrediencie zmiešame):
  • 20 dkg mäkkého masla
  • 20 dkg práškového cukru
  • 3 PL kakaa

Príprava
  1. Zmiešame prísady na cesto, ja som ho vymiesila strojom. Potom cesto vyberieme, rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na okrúhly plát /tenký plát/, naň natrieme polovicu kakaového krému a šikmo rozkrojíme na 16 kúskov.
  2. Potom ich jeden po druhom zrolujeme, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 20 minút odpočívať. To isté urobíme aj s druhou časťou.
  3. Pred pečením zmiešajte žĺtok s trochou mlieka a potrite ich. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C 20 minút, potom ich pokvapkajte vlažným mliekom s vanilkou a pečte ešte asi 5 minút.
Prajeme dobrú chuť!

 

 

Recept pani Antal Szalai!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*