- Stačí dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel, aby ste ich upiekli dokonale.
Zloženie:
- 1 šálka vody
- 125 g masla
- 1 pohár hl. múky
- 4 vajcia
- štipka soli
Krémový krém:
- 500 ml 30% smotany
- 2 lyžice práškového cukru
- voliteľne 1 stužovač šľahačky
- 250 g mascarpone
Postup:
- Začneme prípravou cesta. Mäkké maslo vložte do hrnca a zohrejte na veľmi miernom ohni (len kým sa nerozpustí). Zalejte vlažnou vodou, premiešajte a priveďte do varu.
- Do vriacej vody pridajte múku a miešajte ju lyžicou, pričom intenzívne miešajte, aby sa nepripálila. Odstráňte z ohňa.
- Cesto je hotové, keď má glazúrovaný vzhľad a odlepuje sa od stien formy. Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.
- Keď je zmes studená, pridávajte po jednom vajíčku (musia mať izbovú teplotu!). Po pridaní každého vajca cesto dôkladne premiešajte, ale len dovtedy, kým sa ingrediencie nespoja.
- Takto pripravené cesto preložíme do rukáva na pečivo.
- Cesto rovnomerne vytlačte na plech (vopred vyložený papierom na pečenie) pomocou zdobiaceho vrecka alebo rukávnika s ozdobnou špičkou (napr. v tvare hviezdy).
- Pečte pri 190 °C približne 25-30 minút (dozlatista). Nechajte vychladnúť na kovovej mriežke a rozrežte na 2 časti.
- Krém: Studený smotanu zmiešajte s práškovým cukrom na vysokých otáčkach mixéra. Prípadne prilejte stužovač, aby krém stuhol.
- V samostatnej miske vymiešajte mascarpone. Potom ju prenesieme do šľahačky a zľahka premiešame. Preneste ho do zdobiaceho vrecka a ozdobte ním nakrájané upečené cesto. Vrch posypeme voliteľne práškovým cukrom. Vychlaďte v chladničke.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply