Chutné venčeky, na ktorých si pochutná celá rodina!

  • Stačí dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel, aby ste ich upiekli dokonale.
Zloženie:
  • 1 šálka vody
  • 125 g masla
  • 1 pohár hl. múky
  • 4 vajcia
  • štipka soli
Krémový krém:
  • 500 ml 30% smotany
  • 2 lyžice práškového cukru
  • voliteľne 1 stužovač šľahačky
  • 250 g mascarpone

Postup:
  1. Začneme prípravou cesta. Mäkké maslo vložte do hrnca a zohrejte na veľmi miernom ohni (len kým sa nerozpustí). Zalejte vlažnou vodou, premiešajte a priveďte do varu.
  2. Do vriacej vody pridajte múku a miešajte ju lyžicou, pričom intenzívne miešajte, aby sa nepripálila. Odstráňte z ohňa.
  3. Cesto je hotové, keď má glazúrovaný vzhľad a odlepuje sa od stien formy. Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.
  4. Keď je zmes studená, pridávajte po jednom vajíčku (musia mať izbovú teplotu!). Po pridaní každého vajca cesto dôkladne premiešajte, ale len dovtedy, kým sa ingrediencie nespoja.
  5. Takto pripravené cesto preložíme do rukáva na pečivo.
  6. Cesto rovnomerne vytlačte na plech (vopred vyložený papierom na pečenie) pomocou zdobiaceho vrecka alebo rukávnika s ozdobnou špičkou (napr. v tvare hviezdy).
  7. Pečte pri 190 °C približne 25-30 minút (dozlatista). Nechajte vychladnúť na kovovej mriežke a rozrežte na 2 časti.
  8. Krém: Studený smotanu zmiešajte s práškovým cukrom na vysokých otáčkach mixéra. Prípadne prilejte stužovač, aby krém stuhol.
  9. V samostatnej miske vymiešajte mascarpone. Potom ju prenesieme do šľahačky a zľahka premiešame. Preneste ho do zdobiaceho vrecka a ozdobte ním nakrájané upečené cesto. Vrch posypeme voliteľne práškovým cukrom. Vychlaďte v chladničke.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*