Chutné venčeky s vanilkovým krémom: Len z 3 vajíčok!

Ingrediencie:
  • štipka soli
  • 100g masla
  • 150g polohrubej múky
  • 3 stredne veľké vajcia
Krém:
  • 1,5 vrecka vanilkový puding
  • 500ml mlieka
  • 100g cukru
  • 125g masla
  • 100ml rumu

Postup:
  1. Do hrnca dáme variť 250ml vody, štipku soli a maslo. Až sa voda začne variť a maslo sa rozpustí, prisypeme múku a veľmi starostlivo miešame, kým sa nezačne prichytávať ku dnu, cca 5 minút.
  2. Cesto zložíme z platne a po miernom vychladení začneme šľahačom zašľahávať vajcia jedno po druhom. Vždy ďalšie pridáme, až je to predchádzajúce poriadne zapracované. Dáme cesto do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme dvojité venčeky, ktoré pred vložením do rúry pokropíme končekmi prstov studenou vodou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 25 minút.
  3. Puding uvaríme podľa návodu, po vychladnutí zašľaháme maslo, nakoniec prilejeme rum (NEMUSÍ BYŤ).
  4. Vychladnuté venčeky nožíkom rozrežeme na pol a naplníme krémom. Dáme na 30 min. do chladničky a potom ich pocukrujeme.

Ja robím malé, aby sa dobre jedlo deťom a mám ich 40ks.

DOBRÚ CHUŤ!

Autorka receptu: Eva Zdražilová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*