Kuracie prsia. To je jedna zo základných surovín, ktorú máme doma vždy, rovnako ako soľ, cukor, koreniny a chlebíček. S týmto receptom budete za hrdinku …
Dnes sa opäť pozrieme na jeden veľmi chutný, ale jednoduchý recept, ktorý oživí váš jedálniček. Ste zvedavé? Poďme sa do toho rovno pustiť…
Budete potrebovať:
- 600 gramov kuracích pŕs
- 1 hrnček bieleho jogurtu
- bylinky: napríklad fenikel, kôpor alebo bazalku, či rozmarín
- cesnak
- soľ
- korenie
- olej
- zelená cibuľka
POSTUP:
- V miske si zmiešame jogurt s bylinkami, s prelisovaným cesnakom, soľou, korením. Celú zmes dôkladne premiešame. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do jogurtovej marinády.
- Kuracie prsia nechajte marinovať aspoň hodinku, prípadne ich nechajte v miske a chladničku aj počas noci. (Čím dlhšie tým lepšie) Mäsko bude krehké a jemné.
- Kúsky mäsa potom dáme na panvicu s rozohriatym olejom a keď budú z každej strany uzavreté póry, prilejeme zvyšok jogurtovej zmesi. Necháme variť a na záver pridáme najemno nasekanú jarnú cibuľku. Ak chcete, pridajte napríklad aj mrazený hrášok. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Dobrú chuť.
(Lucia M.), vk.com
Leave a Reply