Čierne korenie: Máte doma to kvalitné alebo to, ktoré obsahuje mnoho prídavných látok?Ak to chcete zistiť, vykonajte nasledujúci test!

Smutná pravda o najznámejšom korení.

Mleté čierne korenie je jedným z najčastejšie používaných korenín na celom svete. Je však čas odhaliť smutnú pravdu o tomto korení. Používame ho aj pri príprave väčšiny jedál. Je základnou zložkou marinád, polievok, plniek, šalátov a mnohých ďalších jedál.

Pravdepodobne neexistuje kuchyňa na svete, ktorá by nemala toto úžasné korenie. Milujeme ho nielen pre jeho chuť, ale aj pre jeho pozitívne účinky na zdravie. Napomáha tráveniu, chráni kardiovaskulárny systém a zdravie svalov.

Ak chcete využívať zdravotné výhody čierneho korenia, musíte ho konzumovať pravidelne a v dostatočnom množstve. Ak chcete použiť čierne korenie ako liek, určite si kúpte kvalitnejší výrobok. Hľadajte ho v ekologických obchodoch, pretože na pultoch veľkých supermarketov sa často nachádzajú nekvalitné výrobky.

Overte si kvalitu kupovaného čierneho korenia.
Ako zistíme, aké dobré je korenie?

Na obrázku nižšie sú tri misky s rôznymi druhmi korenia. Prvé v miske je najvyššej kvality, ďalšie je prvej kvality a tretie, ktoré sa zdá byť najčernejšie, je druhej kvality. Kvalitné korenie nie je nikdy čierne, ale skôr hnedasté. Čím je korenie tmavšie, tým je horšej kvality.

Kvalitné korenie sa ťažko zháňa a je drahé. Niektorí obchodníci miešajú mleté šupky z papriky, múku, škrob a ryžový prášok, aby zvýšili výťažok. V prvej nádobe vidíte, že má veľmi práškovú, múčnu konzistenciu. To bolo určite zmiešané s múkou.

Ak by ste si k nemu privoniavali, cítili by ste, že ani vôňa korenia nie je taká silná. Korenie na druhom obrázku je nerovnomerne sivé, s množstvom belavých kúskov. Určite obsahuje malé množstvo čierneho korenia.

Ak chcete zistiť, aké prídavné látky obsahuje čierne korenie, vykonajte nasledujúci test.

Do čierneho korenia nalejte trochu prevarenej vody a uvidíte, čo sa stane. Ak obsahuje škrob, bude vrieť, ak obsahuje múku, bude kyslo zapáchať. Na obrázku vidíte, že korenie v prvej nádobe je najvyššej kvality, v ďalšej je dobrej kvality, v tretej je druhej kvality a v poslednej je plno prídavných látok.

Podeľte sa o tento príspevok aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*