Citrón rozrežte na 4 strany a medzi ne vložte morskú soľ. Geniálny nápad, škoda, že ho veľa ľudí nepozná!

Hoci citróny vydržia pri izbovej teplote relatívne dlho, po určitej teplote a čase už nezostanú také čerstvé, ako keď ste ich kúpili.

Už Albert Szent-Györgyi vedel, že citróny sú dokonalým liekom proti chorobám, ale teraz sa zistilo, že majú oveľa viac pozitívnych fyziologických účinkov.

Hydratácia je veľmi dôležitá, najmä počas horúcich letných dní, ale pitie citrónovej vody má oproti pitiu obyčajnej vody mnoho výhod. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je hlavným zdrojom vitamínov, najmä v období epidémií.

Ľudské telo nie je schopné produkovať alebo ukladať vitamín C, ktorý je nevyhnutný pre funkciu buniek a vedie k ochoreniam. Nepovažuje sa za alergénne ovocie, ale pomáha proti nemu vďaka obsahu vitamínu C a ďalších zložiek.

Na konzervovanie citrónov neexistuje žiadny trik, ale nasledujúca metóda to vyvracia! Ak chcete mať doma vždy čerstvé citróny a nechcete pre ne chodiť do obchodu, opatrne nakrájajte kôru v 4 rovnakých smeroch, ale dávajte pozor, aby ste ju neprerezali celú.

Keď sa vám to podarí, prstom jemne uvoľnite šupku a vložte medzi ňu morskú soľ. Vypláchnite veľkú nádobu a vložte do nej pripravené citróny. Nakoniec nádobu uzavrite a uložte na suchom a chladnom mieste.

Tento spôsob uchová citróny čerstvé až 6 mesiacov.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*