Ingrediencie na cesto:
- 50 dkg hladkej múky
- 10 dkg cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 vajce
- 18 dkg bravčovej masti
- 0,7 dl mlieka (dosť na to, aby sa cesto ľahko natiahlo)
- 7 lyžíc marhuľového džemu
Na krém
- 3 dl mlieka
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 20 dkg masla
- 20 dkg práškového cukru
- 1 citrón (alebo 2 menšie)
Navyše:
- 1 lyžica práškového cukru
Príprava:
- Múku rozdrobte s tukom, potom pridajte prášok do pečiva. V strede múčnej zmesi urobte jamku a rozbite do nej vajíčko, prisypte cukor a cca. 0,5 dl mlieka.
- Vymiesime na hladké cesto, ak treba, pridáme ešte trochu mlieka. Potom ho rozdeľte na 4 rovnaké časti.
- Časť cesta rozvaľkáme, položíme na plech a potrieme 3-4 lyžicami marhuľového džemu. Potom vyvaľkáme ďalšiu časť cesta a prikryjeme ju.
- Popichajte vidličkou a cca. Pečieme 7-8 minút pri 180 stupňoch. To iste potom urobíme aj ďalšími 2 časťami.
- Kým sa cesto pečie, uvaríme mlieko s pudingovým práškom. Keď je hotový, primiešame trochu masla, aby sa chladnutím nestal kožovitým.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a vytlačenú citrónovú šťavu. Keď nám puding vychladne, vmiešame doň maslovo-citrónový cukor.
- Medzi dva páry upečených plátov rozotrieme krém a vrch posypeme práškovým cukrom.Pred krájaním nechajte cez noc odpočívať.
Leave a Reply