Čo veľa ľudí nevie: Ohrievanie v mikrovlnke vám môže spôsobiť nevoľnosť, ak ju používate týmto spôsobom…

Ohrievanie jedla mikrovlnnou rúrou je nepochybne pohodlné, no podľa odborníkov potravinového reťazca môže nesprávne používanie predstavovať vážne riziká pre bezpečnosť potravín.

Mikrovlnná rúra ohrieva jedlo len v určitom bode, čo môže spôsobiť, že niektoré jeho časti ostanú studené, takže mikróby tam môžu prežiť a zvýšiť riziko choroby.

Dôležitosť správneho používania vysvetľuje, že jedlo by sa malo dôkladne zohriať v mikrovlnnej rúre a potom nechať niekoľko minút postáť, aby mohlo plne prevziať teplotu.

Teplota v jadre jedla by mala pri ohrievaní dosiahnuť 75 stupňov Celzia, inak môžu byť mikróby stále životaschopné a prenášať patogény.

Odborníci upozorňujú na fakt, že potraviny skladované vlažné môžu vytvárať priaznivé podmienky pre množenie baktérií. Potraviny pred uložením vždy prikryte, aby ste zabránili vniknutiu baktérií a počas ohrievania zaistite správnu teplotu.

Teplota 75 stupňov Celzia ničí patogény, čím zaisťuje bezpečnosť potravín. Pri dodržiavaní prevencie a uvedomelých spotrebiteľských návykov môže byť používanie mikrovlnnej rúry stále bezpečné.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*