Čokoládová kocka: Krehké cesto a nebeský krém, chutí úžasne!

Ingrediencie:
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc polohr.múky
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Na krém:
  • 20 dkg tmavej čokolády
  • 10 dkg cukru
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • 20 dkg masla
  • 1 lyžica rumu
Na polevu:
  • 10 dkg tmavej čokolády
  • 1 lyžička masla
  • 2 lyžice smotany (nie šľahačky)
Ozdoba
  • 1 dl šľahačkovej smotany

Príprava:
  1. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame cukor, potom pridáme vodu a žĺtky z vajec spolu s olejom. Pridáme múku, cukor a prášok do pečiva a pomaly miešame, aby sa pena nelámala.
  2. Do vymastenej formy vysypanej múkou, vylejeme cesto, pečieme 35 minút pri 180 stupňoch.
  3. Medzitým si pripravíme krém. Čokoládu rozpustíme a maslo vymiešame s cukrom, keď čokoláda trochu vychladne, primiešame. Šľahačku vyšľaháme spolu s rumovou arómou a dáme do chladničky, kým nie je cesto hotové.
  4. Keď je cesto upečené, prekrojíme ho na polovicu a potrieme krémom, prikryjeme druhou polovicou.
  5. Čokoládu rozpustíme a zmiešame s maslom a smotanou, potom ňou potrieme vrch. Dajte do chladničky aspoň na hodinu, potom nakrájajte a ozdobte každý koláčik šľahačkou.
Prajeme dobrú chuť! A nezabudnite tento super recept zdieľať aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*