Ingrediencie:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc polohr.múky
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 3 polievkové lyžice vody
- 3 polievkové lyžice oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na krém:
- 20 dkg tmavej čokolády
- 10 dkg cukru
- 1 dl šľahačkovej smotany
- 20 dkg masla
- 1 lyžica rumu
Na polevu:
- 10 dkg tmavej čokolády
- 1 lyžička masla
- 2 lyžice smotany (nie šľahačky)
Ozdoba
- 1 dl šľahačkovej smotany
Príprava:
- Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame cukor, potom pridáme vodu a žĺtky z vajec spolu s olejom. Pridáme múku, cukor a prášok do pečiva a pomaly miešame, aby sa pena nelámala.
- Do vymastenej formy vysypanej múkou, vylejeme cesto, pečieme 35 minút pri 180 stupňoch.
- Medzitým si pripravíme krém. Čokoládu rozpustíme a maslo vymiešame s cukrom, keď čokoláda trochu vychladne, primiešame. Šľahačku vyšľaháme spolu s rumovou arómou a dáme do chladničky, kým nie je cesto hotové.
- Keď je cesto upečené, prekrojíme ho na polovicu a potrieme krémom, prikryjeme druhou polovicou.
- Čokoládu rozpustíme a zmiešame s maslom a smotanou, potom ňou potrieme vrch. Dajte do chladničky aspoň na hodinu, potom nakrájajte a ozdobte každý koláčik šľahačkou.
Prajeme dobrú chuť! A nezabudnite tento super recept zdieľať aj s ostatnými.
Leave a Reply